Здравко Димитров: Искам да обединя пловдивчани около най-важната цел: Добри години за нашия град!

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7740272 www.24chasa.bg
Здравко Димитров

- Разликата между мен и опонента ми е, че той най-много иска реванш за личните си загуби и живее в собственото си политическо минало. Аз гледам напред, в днешния и утрешния ден

- Ако ме изберат за кмет, няма да деля опонентите по цвят, важно е дали идеите им са полезни за хората

- Тежка ли беше тази изборна кампания, г-н Димитров?

- Не беше лека, но аз знаех, че ще бъде така. Върху кандидатите за кмет има обществен натиск и сериозни очаквания. Като кандидат на ГЕРБ и на десноцентристките избиратели нося огромна отговорност и тя се усещаше от първия ден, в който започнахме.

Аз обичам да

съм сред хора,

общуването не

ме изморява

Понякога човек губи малко енергия, но после се стягаш и продължаваш. Сега след първия тур съм в кондиция.

Подготвям се за 4 важни години, в които ще имам много работа. Развитието на Пловдив трябва да продължи и аз ще съм неговият двигател. Никой няма да ни чака. Няма да имам политически меден месец, или 100 дни, както обикновено се смята за нормално.

- Обещахте ревизия на общината и на управлението на Иван Тотев? Ще я направите ли?

- Пловдивчани се интересуват от днешния и от утрешния ден и аз усещам какво искат хората!

Ще има ревизия

на състоянието

на общината, на

финансите и на

всичко останало,

защото това е важно, за да има нови 4 успешни години. Аз съм нов човек в общинската политика. Като такъв трябва да започна на чисто.

“На чисто” значи да кажа ясно на хората какво е състоянието на община Пловдив в момента, в който поема управлението, ако получа доверието на хората. Така ще мога да бъда честен и открит към пловдивчани, нещо, което е най-важното - основният ми приоритет.Чрез проверката и анализа на ситуацията ще поискам от пловдивчани и обратна връзка. Хората имат право да знаят какво е състоянието на общината - какво добро е свършено, какви са пропуските и какво предстои в следващите години.

- Как четете вота на хората след първия тур на местните избори?

- В началото, преди два месеца, когато бе обявена кандидатурата ми, изследванията показваха, че основният ми опонент г-н Атанасов печели срещу мен с малко на евентуален втори тур. Той е популярна фигура в Пловдив и това беше нормално.

С много работа, с поемане на ясни ангажименти и с искреност получих доверието на мнозинството пловдивчани. Разликата между мен и опонента ми е, че той най-много иска реванш за личните си загуби и живее в собственото си политическо минало.

Аз гледам в днешния и утрешния ден. И наградата от победата ми ще бъде привилегията да работя за пловдивчани. Това доверие е спечелено, знам, че то е крехко, знам, че е в аванс и че трябва да го пазя.

За разлика от опонента ми, в балотажа никога няма да се извъртя, както той направи, когато беше кмет. И никога няма да предам доверието на пловдивчани.

- С кого ще управлявате, кои формации ще ви подкрепят в общинския съвет?

- Аз мога да създавам консенсус и съм убеден, че ще постигаме широки мнозинства по най-различни въпроси и гласувания в полза на Пловдив.

Иначе

основата е ясна

- ново

дясноцентристко

управление

В него могат да участват системни политически партии с ясни ценности, например “Демократична България” и другите дясноцентристки формации, например “Съюз за Пловдив”, “Кауза Пловдив” и останалите.

При определени обстоятелства формациите зад г-н Атанасов - ВМРО и НФСБ, които са партньор на ГЕРБ в правителството, също могат да участват в мнозинството, но не на базата на пазарлъци.

Г-н Атанасов се обяви за мой основен опонент и опонент на ГЕРБ и това му печели част от привържениците на БСП и левицата.

Това не е честна

позиция спрямо

хората, защото

ВМРО и НФСБ

са част от

управлението

на ГЕРБ

в национален мащаб! За Славчо Атанасов може да е допустимо да заблуждава пловдивчани, но за мен не е! Затова, ако той и партиите, които го подкрепят, искат да участват в управлението на Пловдив, да са в мнозинството в общинския съвет на Пловдив, ще трябва да ревизират част от политическите си позиции и да кажат на пловдивчани в крайна сметка, чий партньор са - наш или на левицата. Така е честно! Аз няма да допусна управление, което от самото начало е нечестно! Със сигурност

не е честно да

стоиш разкрачен

между ГЕРБ

и БСП

и да заемаш само и единствено позиции, които са ти удобни.

- Какво ще промените между първия и втория тур?

- В сравнение с опонента ми аз съм нов човек в общинската политика.

Бях областен управител, разбира се, но това не е изборна длъжност. Работата в областната управа ми помогна да видя част от недостатъците на общинската политика. Нося позитивна енергия и желание за постигане на политическо съгласие винаги, когато то е възможно.

В ежедневната си работа като кмет няма да деля опонентите си по политически цветове и партии, а ще се ръководя от това дали тяхната позиция по даден въпрос е полезна за Пловдив и за пловдивчани, или не е.

Ако е, дори сегашният опонент може да ми бъде политически партньор.

Предизборната кампания свършва. На 3 ноември и след това всички оставаме само пловдивчани - хора, които обичат и работят за родния си град. В петте дни между двата тура на изборите съм фокусиран да обединя хората около общата ни цел - нови 4 добри години за Пловдив. Това е по-важно от всичко останало.

Ще говоря с всички политически формации, които ще бъдат в общинския съвет, но ще говорим по принцип.

Не се пазаря

за подкрепа.

Пловдивчани

са свободни

хора и избират

сами!

- В края на кампанията какво е по-важно за вас - повече приемственост или повече промяна?

- Приемственост и ускоряване на развитието във всички сфери, където има свършена добра работа - продължаваме подобряването на инфраструктурата, на улиците и тротоарите.

Трябва да намалим задръстванията и да подобрим организацията на движението в града.

Продължаваме подобряването на грижите за децата и възрастните хора.

Продължаваме да утвърждаваме Пловдив като европейско средище за култура.

В образованието имаме традиции и потенциал и ще очаквам от всички заети в нея да дадат визията си за утвърждаването на Пловдив и занапред като град на образовани и знаещи хора.

В областта на екологията трябва да направим сериозна промяна,

в следващите

години трябва

да намалим

замърсяването

на въздуха

В сферата на спорта ще направим категорична промяна. Навсякъде, където можем, трябва да подобрим материалната база, като започнем със стадион “Пловдив”.

- Кое е първото нещо, което ще направите в общината, ако бъдете избран за кмет?

- Да благодаря на всеки, който си е вършил добре работата, и веднага да отворя общинското управление към пловдивчани. Ще пуснем в действие приемна на кмета с изнесени приемни дни във всеки район. Една голяма промяна, която искам да направим, е районните кметове да имат повече свобода на действие, което значи да имат по-високи бюджети, за да могат да вършат повече работа за хората.

 Местни избори 2019. Платено съдържание. Купуването и продаването на гласове е престъпление.
Намери своя кмет
  • Чудо по време на пандемия - 2 пъти по-малко болнични

    Чудо по време на пандемия - 2 пъти по-малко болнични

    Изненадващ плюс изскочи от статистиката на НОИ покрай пандемията с коронавируса - оказва се, че болничните в трите най-критични месеца - март, април и май, са били два пъти по-малко от обичайното. Единият фактор е ясен - драстично по-малко са болничните за майки, които гледат болни деца вкъщи, защото децата не ходеха на училище и градина