Лидия Йорданова, “Екзакта Рисърч Груп”: Фандъкова е фаворит за балотажа

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7740395 www.24chasa.bg

Кандидатите на ГЕРБ ще получат значителна преднина пред опонентите си на балотажите и в Пловдив, Варна и Сливен

Местният вот отправя предизвикателства към десните лидери

Ако нещо се пропуква на тези местни избори, то е претенцията на БСП да бъде основна алтернатива на управляващите в регионите. В същото време влиянието на десницата нараства и част от десните избиратели вече се припознават в нови политически субекти извън досегашните десни формации.

Прогнозата на “Екзакта Рисърч Груп” за първия тур на изборите в столицата бе за несимволична преднина от около 10% на Йорданка Фандъкова пред Мая Манолова. Нагласите за балотажа, които не коментирах преди първия тур, са такива, че на балотажа преднината на Йорданка Фандъкова ще се запази и резултатът ѝ вероятно ще расте. Вотът на десните избиратели в столицата и в други големи градове едва ли ще повиши чувствително шансовете на опонентите на ГЕРБ.

Кандидатите на ГЕРБ ще получат значителна преднина пред опонентите си на балотажите в София, Пловдив, Варна и Сливен. Залогът на вота във Варна расте и заради възгледите на опонента на Иван Портних.

Детайлният прочит на резултатите в Русе показва, че Диана Иванова има ресурс да повиши подкрепата си за балотажа.

Намери своя кмет

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кон за кокошка - това са заменките за едни 80 млн. лв.

    Кон за кокошка - това са заменките за едни 80 млн. лв.

    Заменките на гори - това е една от грозните метафори на прехода, за която сега държавата ще си търси 80 милиона лева. И дано да успее! Защото по времето на правителството на тройната коалиция (2007 - 2009 г.) под формата на въпросните заменки бяха раздадени уедрени безценни парцели земя все по Черноморието, а и в други курорти срещу жълти стотинки
  • Деца растат нормално в семейства със споделени обич, уважение и отговорност

    Деца растат нормално в семейства със споделени обич, уважение и отговорност

    Разделени родители не бива да се провалят като партньори в отглеждането на синовете и дъщерите си НА Въведение Богородично отбелязахме Деня на християнското семейство. Живеем в епоха, в която ценността на семейството непрекъснато се размива и става все по-относителна. Над половината от създадените семейства се разпадат