Лидия Йорданова, “Екзакта Рисърч Груп”: Фандъкова е фаворит за балотажа

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7740395 www.24chasa.bg

Кандидатите на ГЕРБ ще получат значителна преднина пред опонентите си на балотажите и в Пловдив, Варна и Сливен

Местният вот отправя предизвикателства към десните лидери

Ако нещо се пропуква на тези местни избори, то е претенцията на БСП да бъде основна алтернатива на управляващите в регионите. В същото време влиянието на десницата нараства и част от десните избиратели вече се припознават в нови политически субекти извън досегашните десни формации.

Прогнозата на “Екзакта Рисърч Груп” за първия тур на изборите в столицата бе за несимволична преднина от около 10% на Йорданка Фандъкова пред Мая Манолова. Нагласите за балотажа, които не коментирах преди първия тур, са такива, че на балотажа преднината на Йорданка Фандъкова ще се запази и резултатът ѝ вероятно ще расте. Вотът на десните избиратели в столицата и в други големи градове едва ли ще повиши чувствително шансовете на опонентите на ГЕРБ.

Кандидатите на ГЕРБ ще получат значителна преднина пред опонентите си на балотажите в София, Пловдив, Варна и Сливен. Залогът на вота във Варна расте и заради възгледите на опонента на Иван Портних.

Детайлният прочит на резултатите в Русе показва, че Диана Иванова има ресурс да повиши подкрепата си за балотажа.

Намери своя кмет
  • Рисковете на живото предаване - политиците трябва да ги знаят

    Рисковете на живото предаване - политиците трябва да ги знаят

    Купища въпроси остават без отговор след лайфа, който си направи лидерът на “Да, България” от Орлов мост.  Тези въпроси вероятно ще го преследват още дълго в политическата му кариера. Впрочем студентите по журналистика още във втори курс учат за рисковете на живото предаване. Всеки професионалист трябва да е подготвен за тях и да бъде на висотата
  • Да блокираш - за всички е гадно

    Да блокираш - за всички е гадно

    Гадно е, нали? Да ти блокират пътя и да не можеш да се прибереш вкъщи. Да опиташ да заобиколиш, но пак да се окажеш блокиран. Да си с чувството, че си невинен в затвор или птица в клетка. Да се питаш: “Защо сега точно на мен ми нарушават правата?” Но пък когато пред колоната от автомобили с вече проклинащи момента шофьори и пътници се изправи