Завещание на седмицата: Драги политици, търсете ни, пазете ни - нас, младите (Видео)

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7742246 www.24chasa.bg
Митьо Маринов СНИМКА: Румяна Тонева

Как да ни привлечете до урните

Омръзна ми все да ни подценяват нас, младите. Били сме незаинтересовани, апатични, цинични, не правим място в автобусите, целуваме се по парковете и пресичаме на червено. Аз пък не мисля, че е така. Младите са най-инициативното звено в България и определено най-образованото. Масово младите участват в доброволчески дейности и организации.

Постоянно учим. Посещаваме семинари и участваме в онлайн курсове. А стартъпите? Това ние го измислихме - 20-годишни създават бизнеси за милиони. Толкова много инициативност и въпреки това пред урните я няма. Защо?

Искаме някой, който да се интересува от нашите проблеми и по-важното – да говори на нашия език, братле. Политическият език има един голям проблем. Често е твърде архаичен и посланията звучат за младежкото ухо като старозаветни книги.

Миналата неделя до урните са отишли малко под 49% от гласоподавателите. През 2015 г. избирателната активност на първи тур е била над 53%. Има спад. Единственият начин да покачим този процент е с гласа на младите, защото баба ми винаги ходи да гласува, но не и аз. Трябва да търсим национално решение на проблема с негласуването на младите.

Уважаеми политици - местни, постни, национални и всякaкви, - търсете ни, пазете ни, защото на нас, младите, паспортите винаги са ни в джоба.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Здрав контрол за фалшивите болнични

    Здрав контрол за фалшивите болнични

    Болен здрав носи - тази стара българска максима важи в пълна сила за фалшивите болнични. А те явно се увеличават и тази негативна тенденция трябва да бъде спряна, защото е в ущърб на всички граждани. Ако са верни цифрите, скокът на болничните само за година е с 200-300 хиляди. А нито хората в България са станали повече,
  • Тротинетките с каски? И футболистите играят с кори (Видео)

    Тротинетките с каски? И футболистите играят с кори (Видео)

    Изглежда доста готино да свалиш каската си. Е, по-яко е, когато си на мотор, но скоро ще трябва и на тротинетка. И нека противниците на идеята не забравят, че и футболистите играят с кори.  Още по темата с правилата за тротинетки вижте във видеозавещанието на седмицата с Димитър