Хубаво е да избираш, затова гласувайте

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7744417 www.24chasa.bg

След дни стават 30 години от 10 ноември - датата, на която падна бай Тошо. Тя отприщи последвалата демократизация и след 1989 година в България има функционираща многопартийна демокрация и пазарна икономика.

Една от благините е да можеш да избираш - право, което българите не са имали от 1934 до 1990 година. Това право наистина е много хубаво и избирателите трябва да се възползват от него в името на своите предци, които са били лишени от него.

Факт е, че дори и да не отидеш до урната, пак правиш избор. Така бе избрана Йорданка Фандъкова, защото тези избиратели, които на първи тур подкрепиха Борислав Игнатов или Борис Бонев, на втория не отидоха изобщо до урните и така осигуриха победата на Фандъкова. Което си е напълно легитимен избор.

Но оценявайте правото, което имате. Изобщо не е сигурно, че то ще бъде вечно.

  • Който гледа сериали, не гори знамена

    Който гледа сериали, не гори знамена

    Много смисъл има в идеята на Българската национална телевизия да се направи балкански медиен хъб, с който да се обменят програми и филми на страните от региона. И БНТ вече е започнала разговори с обществената телевизия на Северна Македония в тази посока. Става дума за официална размяна на програми, филми, за съвместни продукции
  • Георги Марков

    Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

    От президентския стол на Велика Америка слиза Доналд Тръмп. Най-голямата политическа жертва на коронавируса, но на световната политическа сцена остава явлението тръмпизъм. Не на глобализма ! Да на патриотизма! Да на националния суверенитет ! Да на защитата на границите от незаконни мигранти ! Да на националната идентичност