Хубаво е да избираш, затова гласувайте

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7744417 www.24chasa.bg

След дни стават 30 години от 10 ноември - датата, на която падна бай Тошо. Тя отприщи последвалата демократизация и след 1989 година в България има функционираща многопартийна демокрация и пазарна икономика.

Една от благините е да можеш да избираш - право, което българите не са имали от 1934 до 1990 година. Това право наистина е много хубаво и избирателите трябва да се възползват от него в името на своите предци, които са били лишени от него.

Факт е, че дори и да не отидеш до урната, пак правиш избор. Така бе избрана Йорданка Фандъкова, защото тези избиратели, които на първи тур подкрепиха Борислав Игнатов или Борис Бонев, на втория не отидоха изобщо до урните и така осигуриха победата на Фандъкова. Което си е напълно легитимен избор.

Но оценявайте правото, което имате. Изобщо не е сигурно, че то ще бъде вечно.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • И хайде без опорки, че Перник ще изпие водата на София

    И хайде без опорки, че Перник ще изпие водата на София

    Експерти вече се произнесоха, че идеята да тръгне вода за Перник от язовир “Белмекен” през водопреносната мрежа на София е единственото възможно и рационално решение. При това се предвижда да се изградят 20 км трасе и пречиствателна станция, за да има София резервен водоизточник.  Освен това в язовирите “Искър” и “Бели Искър”
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя