Хубаво е да избираш, затова гласувайте

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7744417 www.24chasa.bg

След дни стават 30 години от 10 ноември - датата, на която падна бай Тошо. Тя отприщи последвалата демократизация и след 1989 година в България има функционираща многопартийна демокрация и пазарна икономика.

Една от благините е да можеш да избираш - право, което българите не са имали от 1934 до 1990 година. Това право наистина е много хубаво и избирателите трябва да се възползват от него в името на своите предци, които са били лишени от него.

Факт е, че дори и да не отидеш до урната, пак правиш избор. Така бе избрана Йорданка Фандъкова, защото тези избиратели, които на първи тур подкрепиха Борислав Игнатов или Борис Бонев, на втория не отидоха изобщо до урните и така осигуриха победата на Фандъкова. Което си е напълно легитимен избор.

Но оценявайте правото, което имате. Изобщо не е сигурно, че то ще бъде вечно.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кой е българският тигър?

    Кой е българският тигър?

    Чуеш ли “Силициева долина”, се сещаш за място, където високите технологии бележат рязко и бързо развитие. Авторитетният “Файненшъл таймс” написа, че София се е превърнала в такъв център за Югоизточна Европа. Изданието описва рекордните инвестиции и квалифицираните кадри в сектора. Български икономисти впрочем отдавна описват феномена - IT
  • Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Какво ни казват тазгодишните резултати от тестовете PISA НИКОГА НЕ СЪМ крил, че много харесвам работата на министъра на образованието Красимир Вълчев. Смятам, че той е много фокусиран и полезен човек. Вероятно сега върху него ще се нахвърлят заради лошите резултати в тестовете PISA. Искам да кажа, че усилията на Вълчев са напълно в правилна посока