Юлиян Попов: Да разчекнем Найо Тицин на четири

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7747962 www.24chasa.bg
Юлиян Попов Снимка: Фейсбук

"Благодаря ви за подкрепата за културата, вие сте истински меценат, не само управленец" каза Найо Тицин на среща между Йорданка Фандъкова и артисти, певци и други културни дейци в навечерието на Деня на народните будители.

Тицин е български журналист и бивш пиар на ДСБ и Иван Костов. Смятан е за много десен, поради което подкрепата му за Фандъкова му докара много хейт във фейсбук и от ляво, и от дясно. 

По този повод писателят Юлиян Попов, който бе министър на екологията в правителството на Марин Райков е написал жлъчен текст във фейсбук:

От три дни се чудя каква е справедливото наказание за Найо Тицин, задето не е гласувал за Мая Манолова. Мисля, че трябва да бъде разчетворен (quartered). Гай Фоукс навремето са го наказали така, защото се опитал да взриви английския парламент. Хванали го навреме, вързали го за четири коня, които хукнали в четири посоки и го разкъсали на четири парчета. Това е, което заслужават всички, които се преструват на демократи, а не щат да гласуват за Мая Манолова. После трябва да хвърлят четирите части от разкъсаното тяло на грешника в четирите кръга на Ада, специално издълбани за неправославни демократи, които не гласуват за Мая Манолова и там да врят и горят. И да се пържат. За вечни времена, поколенията да знаят, да помнят и никой да не смее да се нарича демократ и да не гласува за Мая Манолова. Гай Фоукс всяка година го горят на клада, вече 400 години. Та и Найо Тицин трябва така. Демократично е.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Здрав контрол за фалшивите болнични

    Здрав контрол за фалшивите болнични

    Болен здрав носи - тази стара българска максима важи в пълна сила за фалшивите болнични. А те явно се увеличават и тази негативна тенденция трябва да бъде спряна, защото е в ущърб на всички граждани. Ако са верни цифрите, скокът на болничните само за година е с 200-300 хиляди. А нито хората в България са станали повече,
  • Тротинетките с каски? И футболистите играят с кори (Видео)

    Тротинетките с каски? И футболистите играят с кори (Видео)

    Изглежда доста готино да свалиш каската си. Е, по-яко е, когато си на мотор, но скоро ще трябва и на тротинетка. И нека противниците на идеята не забравят, че и футболистите играят с кори.  Още по темата с правилата за тротинетки вижте във видеозавещанието на седмицата с Димитър