Юлиян Попов: Да разчекнем Найо Тицин на четири

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7747962 www.24chasa.bg
Юлиян Попов Снимка: Фейсбук

"Благодаря ви за подкрепата за културата, вие сте истински меценат, не само управленец" каза Найо Тицин на среща между Йорданка Фандъкова и артисти, певци и други културни дейци в навечерието на Деня на народните будители.

Тицин е български журналист и бивш пиар на ДСБ и Иван Костов. Смятан е за много десен, поради което подкрепата му за Фандъкова му докара много хейт във фейсбук и от ляво, и от дясно. 

По този повод писателят Юлиян Попов, който бе министър на екологията в правителството на Марин Райков е написал жлъчен текст във фейсбук:

От три дни се чудя каква е справедливото наказание за Найо Тицин, задето не е гласувал за Мая Манолова. Мисля, че трябва да бъде разчетворен (quartered). Гай Фоукс навремето са го наказали така, защото се опитал да взриви английския парламент. Хванали го навреме, вързали го за четири коня, които хукнали в четири посоки и го разкъсали на четири парчета. Това е, което заслужават всички, които се преструват на демократи, а не щат да гласуват за Мая Манолова. После трябва да хвърлят четирите части от разкъсаното тяло на грешника в четирите кръга на Ада, специално издълбани за неправославни демократи, които не гласуват за Мая Манолова и там да врят и горят. И да се пържат. За вечни времена, поколенията да знаят, да помнят и никой да не смее да се нарича демократ и да не гласува за Мая Манолова. Гай Фоукс всяка година го горят на клада, вече 400 години. Та и Найо Тицин трябва така. Демократично е.

  • Къде е новият план “Маршал” за Европа

    Къде е новият план “Маршал” за Европа

    Европейската икономика е в ступор и никой днес не може да каже докога ще продължи ситуацията със затварящите се един по един големи заводи, с поставените пред фалит малки и средни фирми, с колапса пред хората, работещи в туризма, транспорта, услугите. Срещу това огромно предизвикателство Европа засега дава 37 милиарда евро - твърде малка сума
  • Доказано! Истината тук!

    Доказано! Истината тук!

    Сляпата вяра в безумни “новинарски” сайтове е опасна. Заглавия само от главни букви не трябва да се превръщат в стандарт РЯДКО се обръщам към читателя с призив. Аз самият рядко откликвам позитивно на публични призиви, защото искрено не обичам да ми казват какво да правя – поредният признак, че въпреки опитите си не съм излязъл от пубертета