Градският живот и крехкото семейство

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7850168 www.24chasa.bg

Разводите у нас се увеличават, а 80% от тях са в градовете. Тези, които сключват брак, го правят все по-късно. И пак все по-късно жените раждат първото си дете, в София средната възраст, на която се случва това, е 30,2 г. Това са данни от стратегията за демографското развитие.

      Тези трендове не са от вчера и не са само в България. Особено в мегаполисите в Европа и САЩ и особено младите поколения все по-често си остават в съвместно съжителство, без да стигат до брак.

В България зад данните от доклада личи как специално в големите градове се случват бързи промени в личния живот и в ценностите. Не е зле да се помисли за изучаване в училище на знания и умения как да поддържаш отношенията с близките хора, как да укрепваш връзката. Това осигурява първо стабилност на обществото от основите му. И второ, дава гаранции за по-малко бъдещи депресирани и нещастни хора.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Здрав контрол за фалшивите болнични

    Здрав контрол за фалшивите болнични

    Болен здрав носи - тази стара българска максима важи в пълна сила за фалшивите болнични. А те явно се увеличават и тази негативна тенденция трябва да бъде спряна, защото е в ущърб на всички граждани. Ако са верни цифрите, скокът на болничните само за година е с 200-300 хиляди. А нито хората в България са станали повече,
  • Тротинетките с каски? И футболистите играят с кори (Видео)

    Тротинетките с каски? И футболистите играят с кори (Видео)

    Изглежда доста готино да свалиш каската си. Е, по-яко е, когато си на мотор, но скоро ще трябва и на тротинетка. И нека противниците на идеята не забравят, че и футболистите играят с кори.  Още по темата с правилата за тротинетки вижте във видеозавещанието на седмицата с Димитър