Градският живот и крехкото семейство

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7850168 www.24chasa.bg

Разводите у нас се увеличават, а 80% от тях са в градовете. Тези, които сключват брак, го правят все по-късно. И пак все по-късно жените раждат първото си дете, в София средната възраст, на която се случва това, е 30,2 г. Това са данни от стратегията за демографското развитие.

      Тези трендове не са от вчера и не са само в България. Особено в мегаполисите в Европа и САЩ и особено младите поколения все по-често си остават в съвместно съжителство, без да стигат до брак.

В България зад данните от доклада личи как специално в големите градове се случват бързи промени в личния живот и в ценностите. Не е зле да се помисли за изучаване в училище на знания и умения как да поддържаш отношенията с близките хора, как да укрепваш връзката. Това осигурява първо стабилност на обществото от основите му. И второ, дава гаранции за по-малко бъдещи депресирани и нещастни хора.

  • Къде е новият план “Маршал” за Европа

    Къде е новият план “Маршал” за Европа

    Европейската икономика е в ступор и никой днес не може да каже докога ще продължи ситуацията със затварящите се един по един големи заводи, с поставените пред фалит малки и средни фирми, с колапса пред хората, работещи в туризма, транспорта, услугите. Срещу това огромно предизвикателство Европа засега дава 37 милиарда евро - твърде малка сума
  • Доказано! Истината тук!

    Доказано! Истината тук!

    Сляпата вяра в безумни “новинарски” сайтове е опасна. Заглавия само от главни букви не трябва да се превръщат в стандарт РЯДКО се обръщам към читателя с призив. Аз самият рядко откликвам позитивно на публични призиви, защото искрено не обичам да ми казват какво да правя – поредният признак, че въпреки опитите си не съм излязъл от пубертета