Що за човек краде дарения от църква?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7854132 www.24chasa.bg

Задържани са двама души, които се “специализирали” в обира на църкви в Русенско.

Изключително отблъскващо престъпление е да обереш църква. Храмът на вярата е свято, духовно място. Който го е набелязал да върши престъпление в него, няма не само респект от закона, няма и страх от Бога. Може да не е в буквален смисъл, защото и атеистът има такъв страх, разбирай респект за спазването на общите ценности, които крепят обществото. Като се казва “няма страх от Бога”, това в по-общ смисъл означава, че няма никакви морални ориентири.

Ей такъв човек трябва да си, за да крадеш даренията, които други хора са оставили с чисто сърце и вяра.

Инак, като се замисли човек, щом тези хора са обирали и икони, явно са си правили сметка къде ще ги пласират, т.е. сещаме се за криминалните канали за продажба на културни ценности. Което вече не е морален проблем, а на криминолозите от МВР.

  • Защо Кремъл иска Кирил и Методий напук на историята

    Защо Кремъл иска Кирил и Методий напук на историята

    Руснаците го прекалиха - такава беше общата реакция по повод онази изложба в Руския културен център в София, според която Кирил и Методий са “рeфoрмaтoри нa cлaвянcкaтa aзбукa, cъздaтeли нa църкoвнocлaвянcкия eзик, първи рaзпрocтрaнитeли нa грaмoтнocттa и прocвeтaтa в Руcия”. Пак по повод на азбуката президентът Путин съобщи по 24 май 2017 г