По-добри умения за шофьорите, но и гонка за тези без книжка

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7858190 www.24chasa.bg

Всяка идея за по-качествено обучение на младите шофьори е по принцип добре дошла, защото по-подготвените водачи са по-малко опасни на пътя.

Знае се, че с големия брой загинали при катастрофи България държи един от най-тъжните рекорди. Известни са и причините за това - шофиране с прекалено високи скорости, агресивно поведение на пътя, което не зачита правилата от закона, все още твърде стари и амортизирани автомобили, корупция при изпитите за шофьорска книжка. Ето защо повечето часове за обучение на бъдещите шофьори ще бъдат плюс в тяхната подготовка. Стига и подготовката да не е формална, а реална.

Само това обаче няма да е достатъчно за повече сигурност на пътя. Особено важно е да започне тежка гонка на онези, които карат без книжка или пък са с отнето свидетелство заради нарушения на пътя. Много от катастрофите на пътя стават точно по вина на такива водачи, защото те пренебрегват правилата и не спазват предимството, а често са и пияни. За такива водачи не трябва да има място на пътя.

Материалът на "24 часа" по темата четете тук.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо са важни стимулите за дефицитни кадри

    Защо са важни стимулите за дефицитни кадри

    Винаги е било така - там, където има някакъв дефицит, трябва да се появят стимули, за да се преодолее той. Затова е съвсем логична идеята на просветния министър за онези професионални направления, в които има остър недостиг на кадри, да се даде едно силно рамо. В случая - за някои важни специалности, от които икономиката има нужда и днес
  • Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Какво ни казват тазгодишните резултати от тестовете PISA НИКОГА НЕ СЪМ крил, че много харесвам работата на министъра на образованието Красимир Вълчев. Смятам, че той е много фокусиран и полезен човек. Вероятно сега върху него ще се нахвърлят заради лошите резултати в тестовете PISA. Искам да кажа, че усилията на Вълчев са напълно в правилна посока