Йотова: Добре е, че “24 часа” започва дискусия за новите 30 г. - това е големият разговор за България

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7860444 www.24chasa.bg

Грешката за тези години е, че не казахме кои са нашите 3, 4, 5 основни икономически приоритета и да заложим всичко на тях

Това е големият разговор за България - какво да се прави в следващите 30 години. Много е добре, че една българска медия - “24 часа”, започва тази дискусия. Това каза вицепрезидентът Илияна Йотова по БНР.

“24 часа” съобщи във вчерашния си брой, че стартира проект за виртуална кръгла маса “Новите 30 години” - умни и успели българи да формулират каузите на страната за следващите 3 десетилетия.

Йотова: Добре е, че “24 часа” започва дискусия за новите 30 г. - това е  големият разговор за България

“Нека да има още такива дискусии, защото няма никакъв смисъл да се връщаме само назад във времето и да търсим виновника. Нека това да го правят анализаторите и историците. Ако сме умни хора, ще стъпим върху грешките и ще кажем какво е бъдещето, което даваме на децата ни през следващите десетиления”, каза Илияна Йотова.

“Когато преди 30 години падна Берлинската стена, всички вярвахме, че край с предразсъдъците, че наистина ще има обединение, че няма да има периферия и център - коментира вицепрезидентът. - А 30 години по-късно започнахме да строим стени помежду си, да връщаме граничния контрол по шенгенските държави, да имаме предразсъдъци към страните извън Шенген - вижте реакцията на г-н Макрон, много се надявам да е изтървана реплика, макар че във Франция той бе критикуван.

Затова трябва да сме будни. Демокрацията не е нещо, което е дадено веднъж завинаги. Трябва да я браним и пазим, защото тя е изключително чуплива. И да създаваме стандарти и икономическо развитие. Голямата ни грешка за тези 30 г. в България е, че не казахме кои са нашите 3, 4, 5 основни икономически приоритета и да заложим всичко на тях - от образованието до бюджетните, европейските ресурси. Както направиха Чехия, Словакия, Унгария и днес техният стандарт е много по-висок от нашия.”

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка