Добре е, че се пестят време и нерви на данъкоплатците

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7871622 www.24chasa.bg

НАП все повече заприличва на съвременна институция, която има за цел не само да гони длъжниците и да следи за повече приходи в хазната, но и спестява излишни усилия на тези, които я пълнят.

Едно от тях е гласуваната законова промяна хората да не дават бележки, ако ползват данъчни облекчения, а НАП сама да попълва информацията. И това е повече от логично, след като въпросната информация я има при данъчните и няма никакъв смисъл хората да тичат по гишета, за да доказват правото си.

При подаването на данъчните декларации през 2020 г. за доходите от тази година ще има и друго облекчение за хората - НАП ще попълва декларациите, а данъкоплатците само трябва да потвърдят, че данните са верни. Така се спестяват време и излишни нерви на хората.

Сега остава само тези “благини” наистина да работят на практика.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо са важни стимулите за дефицитни кадри

    Защо са важни стимулите за дефицитни кадри

    Винаги е било така - там, където има някакъв дефицит, трябва да се появят стимули, за да се преодолее той. Затова е съвсем логична идеята на просветния министър за онези професионални направления, в които има остър недостиг на кадри, да се даде едно силно рамо. В случая - за някои важни специалности, от които икономиката има нужда и днес
  • Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Какво ни казват тазгодишните резултати от тестовете PISA НИКОГА НЕ СЪМ крил, че много харесвам работата на министъра на образованието Красимир Вълчев. Смятам, че той е много фокусиран и полезен човек. Вероятно сега върху него ще се нахвърлят заради лошите резултати в тестовете PISA. Искам да кажа, че усилията на Вълчев са напълно в правилна посока