Добре е, че се пестят време и нерви на данъкоплатците

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7871622 www.24chasa.bg

НАП все повече заприличва на съвременна институция, която има за цел не само да гони длъжниците и да следи за повече приходи в хазната, но и спестява излишни усилия на тези, които я пълнят.

Едно от тях е гласуваната законова промяна хората да не дават бележки, ако ползват данъчни облекчения, а НАП сама да попълва информацията. И това е повече от логично, след като въпросната информация я има при данъчните и няма никакъв смисъл хората да тичат по гишета, за да доказват правото си.

При подаването на данъчните декларации през 2020 г. за доходите от тази година ще има и друго облекчение за хората - НАП ще попълва декларациите, а данъкоплатците само трябва да потвърдят, че данните са верни. Така се спестяват време и излишни нерви на хората.

Сега остава само тези “благини” наистина да работят на практика.

  • Държавата не трябваше да отстъпва за маските

    Държавата не трябваше да отстъпва за маските

    Много обществена енергия се пропиля на тема маски, бурки и прочее безсмислени препирни. Правителството даде заден и задължителното носене на маски бе отменено, което не беше правилно. Просто трябваше да промени размера на глобата, за да не изглежда толкова драстична. Професионалните протестъри организираха кампания
  • Доказано! Истината тук!

    Доказано! Истината тук!

    Сляпата вяра в безумни “новинарски” сайтове е опасна. Заглавия само от главни букви не трябва да се превръщат в стандарт РЯДКО се обръщам към читателя с призив. Аз самият рядко откликвам позитивно на публични призиви, защото искрено не обичам да ми казват какво да правя – поредният признак, че въпреки опитите си не съм излязъл от пубертета