Добре е, че се пестят време и нерви на данъкоплатците

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7871622 www.24chasa.bg

НАП все повече заприличва на съвременна институция, която има за цел не само да гони длъжниците и да следи за повече приходи в хазната, но и спестява излишни усилия на тези, които я пълнят.

Едно от тях е гласуваната законова промяна хората да не дават бележки, ако ползват данъчни облекчения, а НАП сама да попълва информацията. И това е повече от логично, след като въпросната информация я има при данъчните и няма никакъв смисъл хората да тичат по гишета, за да доказват правото си.

При подаването на данъчните декларации през 2020 г. за доходите от тази година ще има и друго облекчение за хората - НАП ще попълва декларациите, а данъкоплатците само трябва да потвърдят, че данните са верни. Така се спестяват време и излишни нерви на хората.

Сега остава само тези “благини” наистина да работят на практика.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • И хайде без опорки, че Перник ще изпие водата на София

    И хайде без опорки, че Перник ще изпие водата на София

    Експерти вече се произнесоха, че идеята да тръгне вода за Перник от язовир “Белмекен” през водопреносната мрежа на София е единственото възможно и рационално решение. При това се предвижда да се изградят 20 км трасе и пречиствателна станция, за да има София резервен водоизточник.  Освен това в язовирите “Искър” и “Бели Искър”
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя