Облакът и неговите предимства

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7876083 www.24chasa.bg

В обозримо бъдеще българските ученици ще разполагат с почти 10 000 урока в дигитален формат.

Това ще им даде няколко предимства. Първо, така ще имат достъп до систематизирани знания. Така, вместо да търсят в интернет напосоки всякакъв вид информация, да губят време, за да я вкарат в някакви логични рамки, те ще имат най-доброто от човешкото познание.

Второто предимство е, че уроците ще бъдат подбрани и парафирани от най-добрите преподаватели, така че се гарантира тяхното качество и надеждността на информацията.

Третото предимство е, че облачната платформа ще бъде достъпна за всички ученици. При това безплатно. Което ще даде равен достъп на всички ученици, независимо дали са от елитна софийска гимназия, или са в клас в по-малко градче.

И още нещо важно - добре е, че ще се зачита трудът на авторите на уроците в облака, защото само с желание не става.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Кой е българският тигър?

    Кой е българският тигър?

    Чуеш ли “Силициева долина”, се сещаш за място, където високите технологии бележат рязко и бързо развитие. Авторитетният “Файненшъл таймс” написа, че София се е превърнала в такъв център за Югоизточна Европа. Изданието описва рекордните инвестиции и квалифицираните кадри в сектора. Български икономисти впрочем отдавна описват феномена - IT
  • Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Какво ни казват тазгодишните резултати от тестовете PISA НИКОГА НЕ СЪМ крил, че много харесвам работата на министъра на образованието Красимир Вълчев. Смятам, че той е много фокусиран и полезен човек. Вероятно сега върху него ще се нахвърлят заради лошите резултати в тестовете PISA. Искам да кажа, че усилията на Вълчев са напълно в правилна посока