Облакът и неговите предимства

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7876083 www.24chasa.bg

В обозримо бъдеще българските ученици ще разполагат с почти 10 000 урока в дигитален формат.

Това ще им даде няколко предимства. Първо, така ще имат достъп до систематизирани знания. Така, вместо да търсят в интернет напосоки всякакъв вид информация, да губят време, за да я вкарат в някакви логични рамки, те ще имат най-доброто от човешкото познание.

Второто предимство е, че уроците ще бъдат подбрани и парафирани от най-добрите преподаватели, така че се гарантира тяхното качество и надеждността на информацията.

Третото предимство е, че облачната платформа ще бъде достъпна за всички ученици. При това безплатно. Което ще даде равен достъп на всички ученици, независимо дали са от елитна софийска гимназия, или са в клас в по-малко градче.

И още нещо важно - добре е, че ще се зачита трудът на авторите на уроците в облака, защото само с желание не става.

  • По-строги мерки срещу вируса там, където има повече случаи

    По-строги мерки срещу вируса там, където има повече случаи

    Да се затваря цялата държава заради увеличените случаи на заразени с коронавирус очевидно не е добра идея. Затова не само в България, но и в Германия, Франция, Англия не искат да се връщат към този тежък режим. Първо, защото хората допълнително се натоварват и изнервят, и второ - защото това пряко удря по икономиката
  • Да блокираш - за всички е гадно

    Да блокираш - за всички е гадно

    Гадно е, нали? Да ти блокират пътя и да не можеш да се прибереш вкъщи. Да опиташ да заобиколиш, но пак да се окажеш блокиран. Да си с чувството, че си невинен в затвор или птица в клетка. Да се питаш: “Защо сега точно на мен ми нарушават правата?” Но пък когато пред колоната от автомобили с вече проклинащи момента шофьори и пътници се изправи