Битото бебе и акушерката - тъжна равносметка и тъжни въпроси

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7880267 www.24chasa.bg

16 г. затвор за опит за убийство на новородено за акушерката, пребила 4-дневното бебе Никол през 2015 г., и 400 хил. лв. кръвнина, която тя трябва да плати на родителите ѝ за стореното.

Това е наказанието, което Софийският апелативен съд определи за най-малко 39-те удара по новороденото от акушерката Емилия Ковачева. Присъдата е 2 г. по-малка от наложената при първото разглеждане на делото от Софийския градски съд.

Дали мъката на родителите на пострадалото детенце ще намери поне морална утеха в тази присъда? Никол, родена здрава, днес страда от епилепсия. Не е ясно доколко ще бъде платено присъденото обезщетение, което би позволило на Никол да се лекува. Такава е тъжната равносметка.

А тъжният въпрос е какво е това, което може да тласне някого, който трябва да се грижи за най-беззащитните човешки създания, да се нахвърли върху тях и да им причинява болка.

  • Който гледа сериали, не гори знамена

    Който гледа сериали, не гори знамена

    Много смисъл има в идеята на Българската национална телевизия да се направи балкански медиен хъб, с който да се обменят програми и филми на страните от региона. И БНТ вече е започнала разговори с обществената телевизия на Северна Македония в тази посока. Става дума за официална размяна на програми, филми, за съвместни продукции
  • Георги Марков

    Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

    От президентския стол на Велика Америка слиза Доналд Тръмп. Най-голямата политическа жертва на коронавируса, но на световната политическа сцена остава явлението тръмпизъм. Не на глобализма ! Да на патриотизма! Да на националния суверенитет ! Да на защитата на границите от незаконни мигранти ! Да на националната идентичност