Битото бебе и акушерката - тъжна равносметка и тъжни въпроси

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7880267 www.24chasa.bg

16 г. затвор за опит за убийство на новородено за акушерката, пребила 4-дневното бебе Никол през 2015 г., и 400 хил. лв. кръвнина, която тя трябва да плати на родителите ѝ за стореното.

Това е наказанието, което Софийският апелативен съд определи за най-малко 39-те удара по новороденото от акушерката Емилия Ковачева. Присъдата е 2 г. по-малка от наложената при първото разглеждане на делото от Софийския градски съд.

Дали мъката на родителите на пострадалото детенце ще намери поне морална утеха в тази присъда? Никол, родена здрава, днес страда от епилепсия. Не е ясно доколко ще бъде платено присъденото обезщетение, което би позволило на Никол да се лекува. Такава е тъжната равносметка.

А тъжният въпрос е какво е това, което може да тласне някого, който трябва да се грижи за най-беззащитните човешки създания, да се нахвърли върху тях и да им причинява болка.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • И хайде без опорки, че Перник ще изпие водата на София

    И хайде без опорки, че Перник ще изпие водата на София

    Експерти вече се произнесоха, че идеята да тръгне вода за Перник от язовир “Белмекен” през водопреносната мрежа на София е единственото възможно и рационално решение. При това се предвижда да се изградят 20 км трасе и пречиствателна станция, за да има София резервен водоизточник.  Освен това в язовирите “Искър” и “Бели Искър”
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя