Здрав контрол за фалшивите болнични

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7884597 www.24chasa.bg

Болен здрав носи - тази стара българска максима важи в пълна сила за фалшивите болнични. А те явно се увеличават и тази негативна тенденция трябва да бъде спряна, защото е в ущърб на всички граждани.

Ако са верни цифрите, скокът на болничните само за година е с 200-300 хиляди. А нито хората в България са станали повече, нито са станали обект на някаква извънземна пандемия. Очевидно е, че единствено се увеличават тарикатите, които си решават лични проблеми, като си вземат фалшиви болнични. Че дори така си удължават ваканциите или пък си правят домашните ремонти.

На всичко това трябва да се сложи край, а единственият разумен начин е да се затегне здраво контролът. Включително като се засилят проверките - защо не и на всеки отделен случай, както и да се ускори въвеждането на електронната здравна карта. Тогава лесно ще се види кой кога и защо си взема болничен и дали той е истински, или фалшив.

  • Таксито да поскъпне? А кой ще се вози?

    Таксито да поскъпне? А кой ще се вози?

    Добър момент избраха такситата да искат вдигане на цената, няма що! В криза и пандемия. Националният таксиметров синдикат настоява началната тарифа да стане 3 пъти минималната за километър. Това е сериозно увеличение спрямо сегашното правило, че първоначалната тарифа може да е с 50% по-висока от цената на километър