Кон за кокошка - това са заменките за едни 80 млн. лв.

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7892911 www.24chasa.bg

Заменките на гори - това е една от грозните метафори на прехода, за която сега държавата ще си търси 80 милиона лева. И дано да успее!

Защото по времето на правителството на тройната коалиция (2007 - 2009 г.) под формата на въпросните заменки бяха раздадени уедрени безценни парцели земя все по Черноморието, а и в други курорти срещу жълти стотинки.

Заради този огромен скандал през 2014 г. Европейската комисия нареди на България да анулира заменките с горски имоти заради предоставяне на неправомерна държавна помощ на частния сектор.

Сега, макар и толкова години по-късно, хората очакват възмездие и справедливост. Нормално е обществото да поиска от онези, които са взели апетитните парцели по схемата “кон за кокошка”, най-после да си доплатят за далаверата. Мащабът никак не е малък - от 132 подобни сделки 103 са направени в нарушение на правилата. И сега ще трябва да си платят.

  • Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    Черните лебеди си отиват, светът от вчера бавно се завръща

    И най-големите оптимисти, и най-мрачните песимисти трябва да признаят, че сбъркаха - светът от вчера бавно се завръща въпреки всички апокалиптични прогнози. И черните лебеди, които сполетяха света с коронавируса, си заминават. Да си спомним колко ужасно изглеждаше бедствието с опасната коронавирусна зараза - в началото на март заради големите
  • Даниел Спасов, Катрин Селие, Милен Иванов и Александър Селие - двамата певци са със съпругата и сина на Марсел Селие.
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Загрижеността за бъдещето на “Мистерията на българските гласове” е наша мисия

    Златната марка “Мистерията на българските гласове” предизвика задочен спор на страниците на в. “24 часа” между певици от хора и настоящата диригентка Дора Христова. Днес публикуваме отговора на певеца Даниел Спасов, който също е част от историята на знаменития хор. “Писанията” на Дора Христова в отговор на отвореното писмо от народната певица Олга