Кон за кокошка - това са заменките за едни 80 млн. лв.

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7892911 www.24chasa.bg

Заменките на гори - това е една от грозните метафори на прехода, за която сега държавата ще си търси 80 милиона лева. И дано да успее!

Защото по времето на правителството на тройната коалиция (2007 - 2009 г.) под формата на въпросните заменки бяха раздадени уедрени безценни парцели земя все по Черноморието, а и в други курорти срещу жълти стотинки.

Заради този огромен скандал през 2014 г. Европейската комисия нареди на България да анулира заменките с горски имоти заради предоставяне на неправомерна държавна помощ на частния сектор.

Сега, макар и толкова години по-късно, хората очакват възмездие и справедливост. Нормално е обществото да поиска от онези, които са взели апетитните парцели по схемата “кон за кокошка”, най-после да си доплатят за далаверата. Мащабът никак не е малък - от 132 подобни сделки 103 са направени в нарушение на правилата. И сега ще трябва да си платят.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Защо са важни стимулите за дефицитни кадри

    Защо са важни стимулите за дефицитни кадри

    Винаги е било така - там, където има някакъв дефицит, трябва да се появят стимули, за да се преодолее той. Затова е съвсем логична идеята на просветния министър за онези професионални направления, в които има остър недостиг на кадри, да се даде едно силно рамо. В случая - за някои важни специалности, от които икономиката има нужда и днес
  • Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Гетата в образованиeто са следствие на гетата в обществото

    Какво ни казват тазгодишните резултати от тестовете PISA НИКОГА НЕ СЪМ крил, че много харесвам работата на министъра на образованието Красимир Вълчев. Смятам, че той е много фокусиран и полезен човек. Вероятно сега върху него ще се нахвърлят заради лошите резултати в тестовете PISA. Искам да кажа, че усилията на Вълчев са напълно в правилна посока