Когато Мицко срещна Бойко

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7898489 www.24chasa.bg
Бойко Борисов Кадър: Фейсбук

Обективно изглежда, че г-н Мицкоски няма защо да се гневи - целият епизод от срещата с българския премиер Бойко Борисов е една "твърда" лекция за това как изглежда да си играеш, добре, извинявам се, да водиш "висша политика", като при това да искаш да седиш на на два-три стола едновременно. Г-н Борисов първо разчисти масата на г-н Мицкоски, за да започне срещата, настани македонските колеги, а след това постави няколко логични въпроса на лидера на македонската опозиция. Това са същите въпроси, чийто ясен отговор се опитваме да получим от две години в Македония, но постоянно получаваме обяснения във вид на двузначни, тризначни математически прецизни формулировки, всъщност безмислена политическа демагогия, смесена с предполагаема проникновеност. Всичко, което е позитивно за двете страни, ние го подкрепяме. Да нямате дилема, казва Мицкоски на Борисов. Нямаме дилема. Имаме трилема.

И не само ние не получихме ясни отговори, а по същия лицемерен начин /ВМРО-ДПМНЕ/ си играят на дрънкане с редица високопоставени представители на ЕС, в двустранни срещи със страни-членки на този съюз, както и с американците. Резултатът?

Международната общност и днес не е наясно какво ще получат от ВМРО-ДПМНЕ в смисъл на регионална стабилност и просперитет, ако те по някакъв начин се върнат на власт в Македония. Трябват им недвусмислени, ясни отговори, а не евтини политически предположения.

Затова няма никакво значение кой къде е учил, чия стипендия е ползвал за магистратура и докторат и за кого е женен... Брилянтна е забележката, че и Ким Чен Ун е получил диплома в Швейцария, но не е швейцарец.

При всяка възможност това се посочва публично на ръководството на ВМРО-ДПМНЕ. Отговорът оттам е, че всички те /тоест ние/ сме наемници на Зоран Заев и сме част от пропагандния апарат на СДСМ.

Добре. Това може би минава в Драчево и Карбинци, но не и пред Борисов. За някои по-големи от Борисов и дума не може да става. Това е резултатът от тази опозиционна стратегия - доброволно да се изключат, а след това с последни сили да спъват процеса на македонската евроатлантическа интеграция. Този процес и без това е мръсен и сложен, използвам възможността още веднъж да поздравим г-н Макрон, но с клиповете, които нашата опозиция постоянно пускаше на всяка стъпка от това историческо пътешествие не само че увеличи неизвестността за окончателния успех на това стратегическо начинание, но толкова много вдигна вътрешнополитическата цена за постигането на необходимите компромиси, че от тези морално-политически последици трудно ще се оправи духът на това поколение македонски граждани.

А за да бъде иронията още по-голяма, ВМРО-ДПМНЕ е прозападна, проевропейска партия. Но от "дървото" за спасение на груевизма не видяха "гората" на македонския държавен и национален интерес. Това е ясен лидерски пропуск, за който няма оправдание. Извинявам се, но е така.

(БТА)

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Национализиране на националната лотария - брутално лицемерие година преди изборите

    Национализиране на националната лотария - брутално лицемерие година преди изборите

    Очевидно остава една година до следващите редовни парламентарни избори и това изнервя, превъзбужда, стресира политическите сили и ги кара да измислят ходове, които на практика са невъзможни, а отгоре на всичко и лицемерни. Депутати патриоти са внесли законопроект, който забранява всички частни лотарийни игри и остава само държавната
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя