И все пак - важно е да си пазим климата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7900395 www.24chasa.bg

Без да изпада в тотални крайности, но за човечеството днес става все по-ясно, че трябва да си пази климата. Думата на годината, която Речникът на Оксфорд избра за 2019-а, climate emergency (аварийно положение с климата), е всъщност само поредното доказателство, че хората се вълнуват какво се случва със Земята, с природните ресурси, с чистотата на въздуха, с водните запаси.

Може и да не е настъпило времето на климатичния апокалипсис, но ставащото днес и сега е достатъчно тревожно. Да припомним пожарите в Амазонка, Австралия и Калифорния, да се върнем към снимките на потъналия под вода тези дни площад “Сан Марко” във Венеция, та дори и към пресъхналия язовир “Студена”, заради който Перник е на воден режим. Напълно достатъчно причини, за да се разтревожим и загрижим за климата, защото има достатъчно много неща, които всеки човек и всяка държава могат да направят, за да не се стига до “аварийно положение с климата”.

  • Медиите са инфраструктура на демокрацията

    Медиите са инфраструктура на демокрацията

    Журналистите са ценност, която днес трябва много да пазим. Тези т. нар. мисирки са на първата линия и нуждата от честна и вярна информация е буквално жизненоважна. Репортерите, които ходеха по КПП-тата на Банско, действително рискуваха живота си, както и всички тези, които предават от болниците. Макар рискът да не е толкова голям