Как Полфрийман брани труда на жълтите павета

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7918965 www.24chasa.bg

Животът е пълен с изненади и австралиецът Джок Полфрийман успя да се впише в тази графа от жълтите павета на София. Той хем е освободен предсрочно от затвора, хем се подписва всяка седмица в полицията, хем брани труда от капитала, и то не къде да е, а в центъра на столицата.

Там той не само се включи в синдикалния протест срещу идеята да не се плаща първият ден от болничните (защото бранел интересите на затворниците, които работят), но засече правосъдния министър и побърза да проведе кратка дискусия с него за проблемите на своите доскорошни съкилийници. Както се казва - акцията е била направо “две в едно”.

Но всичко това започва да граничи с абсурда. Не е ясно колко се е “поправил” в затвора осъденият за убийството на студента Андрей Монов, но е близко до фарса освободеният предсрочно Джок Полфрийман да раздава рецепти - за плащането на болничните, за затворниците... Нелепо е.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Какво трябва да се промени в изборните закони

    Какво трябва да се промени в изборните закони

    Пак ще променят Изборния кодекс. Това е правилно действие, защото изборните закони у нас определено имат кусури - твърде са сложни, твърде излишни забрани има и няма някои важни възможности. Струва ни се например, че е важно да започне някаква форма на дистанционно и предварително гласуване по аналогов път
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя