“Рецептата” на мамещата психиатърка

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7922180 www.24chasa.bg

За две години - половин милион. Това е финансовата равносметка на психиатърката от Пловдив, измислила и приложила схемата за измами с лекарства, чрез която яко е източвала здравната каса.

Нейната “рецепта за успех” е елементарна - скъпи лекарства, за които плаща касата, фалшиви документи на фиктивни пациенти с тежка диагноза, в случая параноидна шизофрения. Всяка доза е от порядъка на стотици левове.

Лекарката не играе на дребно, нито си губи времето - за нея 10-15 дози са равни на едни 10 хиляди лева примерно, от тях чистата печалба е наполовина, че и повече. Намерила е пролука и тръгнала да играе руска рулетка със здравето на хората, както и с парите на здравната каса.

Точно такива пролуки задължително трябва да бъдат спешно запушени, ако искаме парите то здравната каса да отиват за лечение, а не за далавери. Защото няма да е изненада, ако въпросната психиатърка не е сама в почина за източване на средства от касата.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Какво трябва да се промени в изборните закони

    Какво трябва да се промени в изборните закони

    Пак ще променят Изборния кодекс. Това е правилно действие, защото изборните закони у нас определено имат кусури - твърде са сложни, твърде излишни забрани има и няма някои важни възможности. Струва ни се например, че е важно да започне някаква форма на дистанционно и предварително гласуване по аналогов път
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя