Левичарите псевдоеколози, които мразят капитализма, но са му партньори

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7934434 www.24chasa.bg

Лидерите им са обикновени

тарикати като Ленин и Троцки

Апокалиптичните прогнози и претенции на крайната левица имат обща логика, обща матрица. Ако политическото поведение на крайнолевите е принципен заложник на непреодолим стремеж за радикална промяна, за унищожение на заварения свят и замяната му с “по-добър”, то тогава действителността няма особено значение. Важно е да се тръби, че статуквото води към катастрофа - ни повече, ни по-малко.

Забележете какво стана с движението за човешки права на сексуалните малцинства. След като еднополовите двойки получиха възможност да сключват брак и да осиновяват деца, политическите движения, които се бориха за това, трябваше да се саморазпуснат.

Но те не го направиха - още на другия ден започна люта битка за “правата” на транссексуалните малцинства. Тази битка се води върху идеологическа платформа, отричаща биологичната определеност на човешкия пол, и активистите налагат правила за “смяна на пола”, които вече засягат и невръстни деца. Ако допуснем, че този нов сегмент в развитието на “сексуалната революция” приключи с победа на прогресивните сили над здравия разум - бедна ви е фантазията към какво още по-светло бъдеще ще ви поведат левичарите - политически активисти.

Това е състоянието и в дебата за климата. Малцина отричат факта, че в климата настъпват промени. Поради пределната сложност на системата на климата тези промени се оценяват различно от компетентните представители на физиката и климатологията, но левичарските идеолози са чужди на всяка умереност.

Климатичният апокалипсис е новото знаме на борбата със статуквото - новата идеология, призвана да унищожи омразния капитализъм...

Който, между другото, произведе глобализацията, а глобалните финансови елити се оказаха добри партньори на глобалните левичарски-екологични елити в посока на претенциите за глобално управление, насочено срещу националния суверенитет.

Човешката самоосъзнатост за връзката между общество и природа трябва непрекъснато да нараства. Спъва я идиотската псевдоекологична идеологическа гарнитура на климатичния алармизъм. Спрете да пътувате със самолет, не раждайте деца, не яжте месо (което не е лошо решение, ако е предмет на личен избор)... списъкът може да бъде продължен. Според мен - спрете да слушате съветите на хора, които получават огромни суми пари, за да ви назидават как да живеете под претекста, че знаят какво се случва - за разлика от вас.

Постарайте се да не се озлобявате срещу сериозната, хуманистична екология, като я бъркате с умопобърканите лозунги на климатичните алармисти. Лидерите им са обикновени тарикати - като Ленин и Троцки, а повярвалите им са заблудени хора, които в един момент ще осъзнаят, че са провалили живота си, доверявайки се на жадни за власт екстремисти.

(От фейсбук)

  • Някой голям “мъжкар” плаши Иво Никодимов, и то анонимно

    Някой голям “мъжкар” плаши Иво Никодимов, и то анонимно

    Някой голям “мъжкар” изпратил анонимен SMS на репортера на БНТ Иво Никодимов - с очевидната заплаха, че може да се повтори инцидентът, при който журналистът бе бит в Борисовата градина преди 3 г. И заплахата идва минути след като се излъчи репортажът на Никодимов с бизнесмена Пламен Бобоков. За тези, които не са го гледали