Как пловдивски роми станаха интелигентни шизофреници

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7941027 www.24chasa.bg

Тази седмица държавни чиновници ни направиха показно как, докато щедро ги осигуряваме, те си чукат частен бизнес и плетат афери, от които търпим още повече загуби. Не че това е някакво епохално разкритие, но с една дума - ни показаха отново колко вреден вместо полезен може да е служителят на държавна заплата.

Най-банална е схемата “Требич”, където ченгета на щат в районното, но на хонорар във “Фирмата” разнасят с патрулката дрога на нашите дилъри и наказват с арести и бой конкуренцията. Тази схема не е нова. Тя е актуална не само в Требич, но и в много други районни управления на МВР в цялата страна. Само че конкурентите още не са се оплакали, за да се разчуе.

На фона на ченгетата от софийските села много по-достойна е схемата на служителката от НОИ в Пловдив. В един момент тя просто решава, че е достатъчно узряла за частния сектор, напуска системата и започва да раздава тестета с трудови книжки и да подправя документи, за да получат високи пенсии хора, които не са го заслужили. И да се ужили НОИ, тоест всички данъкоплатци, с 3 милиона лева.

Група психиатри от Пловдив и Пазарджик обаче, може и да са взели по-малко подкупи и да са източили по-незначителна сума от държавата, но ни изненадаха със схема, която сигурно ще промени и статистиката на Евростат. За няколко години те станаха причина в района на Пловдив да се натрупат най-много шизофреници на глава от населението не само в България и Европа, но и на цялата планета.

При това, забележете, роми. А международни и наши медицински изследвания показват, че параноидната шизофрения е заболяване на интелигентната част от човечеството и нашите цигани извънредно рядко страдат от нея. Психиатрите обаче си поделили териториите в Пазарджик, Пловдив, Родопската яка, както наркофирмите си делят РПУ-тата, и пенсионират роми на конвейер с диагноза параноидна шизофрения.

Имало доказателства за 52-ма мургави пенсионери с раздвояване на личността, но колко ли са в действителност... Ще чакаме следващото изследване на Евростат, за да разберем къде сме ние в европейското психично здраве.

Дотогава едно е сигурно - чиновниците на държавна заплата са извънредно предприемчиви и не си губят времето с глупости.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • С политическа агитка Перник няма да се спаси

    С политическа агитка Перник няма да се спаси

    Шепа протестъри - не повече от петдесетина човека, вдигнаха голяма олелия в центъра на София - уж, че бранели гражданите на Перник. Цялата работа беше да се предизвика напрежение, да се създаде впечатление за масови протести, за искане на министерски оставки. Включително и да се предизвикат охраняващите полицаи
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя