Колко е важно да се ориентираш разумно сред дипломите за висше

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7946584 www.24chasa.bg

Рейтингът на университетите се доказа - за девета поредна година - като изключително важен и полезен инструмент. При това за всички страни, които имат отношение към висшето образование - и за кандидат-студентите, и за институциите, и за работодателите.

Рейтингът дава изключително полезна информация за това кои специалности в кои университети водят до добра работа с висок доход. По този начин се появява така важната връзка висше образование - пазар на труда. Защото всеки кандидат-студент може да види информацията в рейтинга и да направи разумен, логичен избор накъде да се насочи.

А какво се случва, се вижда от анализа на новите данни в рейтинговата система. Намаляват студентите в направления, които водят до “свръхпроизводство” на кадри. И обратно - все повече кандидат-студенти избират специалности, за които има търсене при бизнеса.

  • Който гледа сериали, не гори знамена

    Който гледа сериали, не гори знамена

    Много смисъл има в идеята на Българската национална телевизия да се направи балкански медиен хъб, с който да се обменят програми и филми на страните от региона. И БНТ вече е започнала разговори с обществената телевизия на Северна Македония в тази посока. Става дума за официална размяна на програми, филми, за съвместни продукции
  • Георги Марков

    Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

    От президентския стол на Велика Америка слиза Доналд Тръмп. Най-голямата политическа жертва на коронавируса, но на световната политическа сцена остава явлението тръмпизъм. Не на глобализма ! Да на патриотизма! Да на националния суверенитет ! Да на защитата на границите от незаконни мигранти ! Да на националната идентичност