Колко е важно да се ориентираш разумно сред дипломите за висше

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7946584 www.24chasa.bg

Рейтингът на университетите се доказа - за девета поредна година - като изключително важен и полезен инструмент. При това за всички страни, които имат отношение към висшето образование - и за кандидат-студентите, и за институциите, и за работодателите.

Рейтингът дава изключително полезна информация за това кои специалности в кои университети водят до добра работа с висок доход. По този начин се появява така важната връзка висше образование - пазар на труда. Защото всеки кандидат-студент може да види информацията в рейтинга и да направи разумен, логичен избор накъде да се насочи.

А какво се случва, се вижда от анализа на новите данни в рейтинговата система. Намаляват студентите в направления, които водят до “свръхпроизводство” на кадри. И обратно - все повече кандидат-студенти избират специалности, за които има търсене при бизнеса.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • И хайде без опорки, че Перник ще изпие водата на София

    И хайде без опорки, че Перник ще изпие водата на София

    Експерти вече се произнесоха, че идеята да тръгне вода за Перник от язовир “Белмекен” през водопреносната мрежа на София е единственото възможно и рационално решение. При това се предвижда да се изградят 20 км трасе и пречиствателна станция, за да има София резервен водоизточник.  Освен това в язовирите “Искър” и “Бели Искър”
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя