Кой е българският тигър?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7951157 www.24chasa.bg

Чуеш ли “Силициева долина”, се сещаш за място, където високите технологии бележат рязко и бързо развитие. Авторитетният “Файненшъл таймс” написа, че София се е превърнала в такъв център за Югоизточна Европа.

Изданието описва рекордните инвестиции и квалифицираните кадри в сектора.

Български икономисти впрочем отдавна описват феномена - IT секторът в България е тигър (в икономически смисъл - много бързо растяща индустрия). Развива се бурно, изключително динамично се увеличават и доходите, и работните места. И това се случва основно в София.

Ние си спомняме, че при соца властта беше решила да ставаме “нация техническа”, правеха се калкулатори и компютри “Правец”, но после тези проекти замряха.

След това в ранните години на интернет България се прочу с хакери и производство на компютърни вируси.

Явно полека-лека българската техническа мисъл се е върнала в градивна посока. Фактът, че това е достигнало до световни финансови медии, е добър знак, защото може да доведе до нови инвестиции в сектора.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Лъсна червената боя южно от кръста на академиците

    Лъсна червената боя южно от кръста на академиците

    Един ден продължи загадката какво искат да кажат тези т.нар. разгневени академици. Които публикуваха възвание, което директно призоваваше към престъпление от специалната част на Наказателния кодекс - смяна на законоустановената власт. Този призив изглеждаше смешен и налуден, защото тези въпросни академици нито могат да вземат властта
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя