Такси без тарифи в болниците не трябва да има

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7963481 www.24chasa.bg

Невероятна фантазия и изобретателност прилагат в някои болници, за да вземат от пациентите още и още пари. Не е само случаят с пациента, който бил накаран да доплати за ползване на операционно легло, какъвто пример даде самият здравен министър.

През последните години имаше какви ли не трикове - в някои болници вземат такса за придружител, дори искат пари и за стола, на който седи той, болни плащат за ВИП стаи, в които дори вратата не се затваря, защото е счупена, или пък чаршафите са от миналия век...

На тази практика трябва да се сложи точка. Както има разписани тарифи кой лекар колко може да взема за прегледи в болниците, по същия начин трябва да има ясно посочен регламент за какво се доплаща в едно лечебно заведение.

Съответно да се издават и касови бонове, а не плащанията да минават в “сивата зона”. А инспекторите от агенция “Медицински надзор” да следят стриктно за спазването на установените правила. Само така може да се сложи ред в кешовите плащания в болниците, в противен случай изнудването на пациентите ще продължи.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • И хайде без опорки, че Перник ще изпие водата на София

    И хайде без опорки, че Перник ще изпие водата на София

    Експерти вече се произнесоха, че идеята да тръгне вода за Перник от язовир “Белмекен” през водопреносната мрежа на София е единственото възможно и рационално решение. При това се предвижда да се изградят 20 км трасе и пречиствателна станция, за да има София резервен водоизточник.  Освен това в язовирите “Искър” и “Бели Искър”
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя