Коя ценност да е №1 в ЕС? Само за българите е различна от всички останали

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7963566 www.24chasa.bg

Запитани коя според тях трябва да е най-важната ценност, която Европейският парламент да защитава, хората в 20 държави сочат защитата на човешките права. Според общественото мнение в други 4 страни приоритет трябва да е свободата на словото.

За три страни - Франция, Испания и Белгия - първа ценност трябва да е равенството между половете.

Само за българите на първо място е друга ценност - солидарност между страните - членки на ЕС. 51 на сто у нас сочат този принцип.

Това показва проучване на Евростат, резултатите от което бяха оповестени днес.

Българите отдават много по-голямо значение на солидарността в Евросъюза от средното за всички анкетирани европейци ниво - 33%.

За българите най-важната тема, с която трябва да се заеме Европарламентът, е борбата със социалното изключване и бедността. 36% у нас смятат така, а 14% сочат битката с климатичните промени. )

  • Който гледа сериали, не гори знамена

    Който гледа сериали, не гори знамена

    Много смисъл има в идеята на Българската национална телевизия да се направи балкански медиен хъб, с който да се обменят програми и филми на страните от региона. И БНТ вече е започнала разговори с обществената телевизия на Северна Македония в тази посока. Става дума за официална размяна на програми, филми, за съвместни продукции
  • Георги Марков

    Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

    От президентския стол на Велика Америка слиза Доналд Тръмп. Най-голямата политическа жертва на коронавируса, но на световната политическа сцена остава явлението тръмпизъм. Не на глобализма ! Да на патриотизма! Да на националния суверенитет ! Да на защитата на границите от незаконни мигранти ! Да на националната идентичност