Коя ценност да е №1 в ЕС? Само за българите е различна от всички останали

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7963566 www.24chasa.bg

Запитани коя според тях трябва да е най-важната ценност, която Европейският парламент да защитава, хората в 20 държави сочат защитата на човешките права. Според общественото мнение в други 4 страни приоритет трябва да е свободата на словото.

За три страни - Франция, Испания и Белгия - първа ценност трябва да е равенството между половете.

Само за българите на първо място е друга ценност - солидарност между страните - членки на ЕС. 51 на сто у нас сочат този принцип.

Това показва проучване на Евростат, резултатите от което бяха оповестени днес.

Българите отдават много по-голямо значение на солидарността в Евросъюза от средното за всички анкетирани европейци ниво - 33%.

За българите най-важната тема, с която трябва да се заеме Европарламентът, е борбата със социалното изключване и бедността. 36% у нас смятат така, а 14% сочат битката с климатичните промени. )

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • И хайде без опорки, че Перник ще изпие водата на София

    И хайде без опорки, че Перник ще изпие водата на София

    Експерти вече се произнесоха, че идеята да тръгне вода за Перник от язовир “Белмекен” през водопреносната мрежа на София е единственото възможно и рационално решение. При това се предвижда да се изградят 20 км трасе и пречиствателна станция, за да има София резервен водоизточник.  Освен това в язовирите “Искър” и “Бели Искър”
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя