Правилата важат и за хората с велосипеди, нали?

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7967797 www.24chasa.bg

Да ходиш на работа с велосипед - много е еко, много е в тренда, особено в големите градове. За колоездачите се правят специални алеи, светофари и всякакви други екстри. Дотук добре, стига обаче да се спазват правилата за движение.

Оказва се, че това съвсем не е така. Защото само в рамките на акция “Зима” от проверените 660 колоездачи повече от една трета са били глобени. Излиза, че всеки трети пренебрегва правилата и си кара, както си знае. Което съвсем не е маловажно. Защото обикновено нарушенията на правилата на пътя водят до инциденти, понякога с тежки последици. И тогава в 99% от случаите са виновни онези, които са зад волана, а не тези, които са на две колела. Тежко и горко на онези шофьори, които не са успели да видят навреме колоездача в тъмното и не са опазили живота му.

На пътя всички трябва да са равни - и пешеходците, и колоездачите, и шофьорите. Затова и Пътна полиция трябва да следи строго дали всички спазват правилата. Нищо, че хората с велосипеди са на мода - това не им дава предимство.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • С политическа агитка Перник няма да се спаси

    С политическа агитка Перник няма да се спаси

    Шепа протестъри - не повече от петдесетина човека, вдигнаха голяма олелия в центъра на София - уж, че бранели гражданите на Перник. Цялата работа беше да се предизвика напрежение, да се създаде впечатление за масови протести, за искане на министерски оставки. Включително и да се предизвикат охраняващите полицаи
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя