Инцидентът с Джамбазки - пълно разследване

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7976487 www.24chasa.bg

Инцидентът с Ангел Джамбазки - евродепутата, който бе заловен да кара кола след употреба на алкохол, трябва да бъде разследван докрай и във всички аспекти. Българският закон забранява да се кара след употреба на алкохол изобщо. Ако си такава важна фигура като евродепутат, не бива да си го позволяваш при никакви обстоятелства. Има разлика при наказанието - когато алкохолът в кръвта е под 1,2 промила, се носи административно наказание, ако е над - следва наказателна отговорност.

И тук започват спекулациите, защото пробата на полевия дрегер показва съдържание на алкохол като за затвор, а кръвната проба - като за глоба. Разбира се, възможно е, както твърди Десилав Чуколов от “Атака”, кръвната проба да е манипулирана. Възможно е и друго - катаджийските апарати нарочно да са направени така, че да отчитат повече, за да могат полицаите по-ефективно да изнудват гражданите за подкуп.

Затова е редно всички обстоятелства около Джамбазки да бъдат максимално изяснени, защото неговото нарушение е важно за цялото общество, и за да се уеднаквят наказанията по принцип - да има само наказателна отговорност, без значение от промилите, или само административна.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • С политическа агитка Перник няма да се спаси

    С политическа агитка Перник няма да се спаси

    Шепа протестъри - не повече от петдесетина човека, вдигнаха голяма олелия в центъра на София - уж, че бранели гражданите на Перник. Цялата работа беше да се предизвика напрежение, да се създаде впечатление за масови протести, за искане на министерски оставки. Включително и да се предизвикат охраняващите полицаи
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя