И шоколадът е наркотик

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7979988 www.24chasa.bg

Проучване на “Активни потребители” в България показва, че от 27 популярни марки шоколад у нас само две отговарят на европейското изискване поне 35% от съдържанието да е какаова маса - масло и какао на прах. Това се отнася до най-популярните марки, които масово се правят със заместител на какаовото масло и с много захар, за да са по-пристрастяващи.

Докато въпросът за маслото е малко дискусионен, то свръхдобавянето на захар е мръсен трик - то прави шоколада пристрастяващ и така шоколадът става като кокаина.

Затова здравият разум казва - не купувайте нещо, което се рекламира по телевизията - независимо дали става дума за сухи пасти, или лекарство против запек. Предпочитайте по-малко популярни марки и по-тъмни видове - те със сигурност носят по-голяма наслада, без да са превърнати в наркотик с много захар.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Лъсна червената боя южно от кръста на академиците

    Лъсна червената боя южно от кръста на академиците

    Един ден продължи загадката какво искат да кажат тези т.нар. разгневени академици. Които публикуваха възвание, което директно призоваваше към престъпление от специалната част на Наказателния кодекс - смяна на законоустановената власт. Този призив изглеждаше смешен и налуден, защото тези въпросни академици нито могат да вземат властта
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя