Кой се обясни в любов на Путин от името на България

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7993533 www.24chasa.bg
Атанас Стефанов от Булпресс пред Царград тв

Българин наруши хода на традиционната годишна пресконференция на президента на Русия Владимир Путин, писа преди часове 24 часа онлайн.

"Ние много ви обичаме в България, Путин, носим ви подарък, с който да засвидетелстваме това", викаше мъжът, а пресконференцията за кратко беше прекъсната. През това време българинът продължи да размахва икона на Св. Иван Рилски и българското знаме в ръката си.

Това е представителят на агенция "Булпрес" Атанас Стефанов, съобщи tsargrad.tv. Малко преди началото на събитието той обещал на пратеник на медията: "Ще има чудеса" и му обяснил, че дошъл от България с иконата на покровителя на българския и руския народ. Атанас Стфанов е зам.-председател на движението "Приятели на Русия и православния свят".

Царград тв е телевизията, която дава най-голяма трибуна на бившия резидент на КГБ за България генерал Леонид Решетников да развива теориите си за бъдещето на държавата ни, тя защитаваше до кръв и шефа на русофилите у нас Николай Малинов, когато бе обвинен в шпионаж в полза на Русия. Телевизията явно поддържа добри връзки с всички проруски формирования в страната ни.

Булпресс е агенция, пълна с проруски писания, която често променя вида и изданията си. „Булпресс“ ЕООД се рекламира като компания, изградила над 400 страници и групи, както и че оперират в над 100 публични и над 50 затворени групи във Facebook като „Новините от България“, „Само за истински българи“, „Репресирани от ГЕРБ“ и др.

На сайта http://bulpress.bg/ не пише кой го издава, кои са собствениците и какви цели преследва. Има амбициозната задача да поддържа подсайтове за всички 28 области. Постоянно има материали за Путин и действията му, винаги в положителна светлина. 

Следи за собственика обаче има. Адриан Димитров се появява като собственик на Булпресс и като най-активния трол в периода 2015-2017 г. в изследване на анонимна организация, нарекла се "Чист интернет"..

През 2017 г. по този повод "24 часа" е писал: В политическите предизборни битки у нас професионалните пиар организации сигнализираха, че повечето партии в България имат цели армии от тролове, които атакуват противникови мнения. Дори бе изваден списък с десетте най-активни тролове, като най-усърдният сред тях се оказа профил с името Адриан Димитров.

За две години - между 2015-а и 2017-а той е генерирал публикации с общо 85 023 споделени статии. Основната тема на тези публикации е “прокарване на тези на БСП, проруска пропаганда и ксенофобия”.

Разследването показва, че зад името на Димитров стоят поне 29 различни профила.

“Клонингите се създават за резерв в случай на докладване или блокиране на някой от активните профили, които се използват за тролене”, съобщава авторът на изследването от инициативата, нарекла себе си “Чист интернет”.

Анализът на данните е показал, че между юли и октомври 2015 г. постовете му са с крайно антиромска и ксенофобска тематика.

В края на 2015 г. започва налагане на нови теми - “гражданска война, терор в Европа, корупция и световни конспирации”.

В началото на 2016 г. фокусът се измества върху пропаганда в полза на БСП и величието на Путин и Русия, пишат още от “Чист интернет”.

Авторите на разследването представят и статистика, която показва, че активността по проруска линия на профилите му е достигнала до повече от 9000 публикации на месец, или над 12 публикации на час без прекъсване.

Прогресивният ръст на дейността му започва около май 2016-а и достига пика си около ноември - декември 2016 г. Според анализа има моменти, в които постингите достигат до 60 на час.

Проверката на организацията е стигнала до връзка на Адриан Димитров с дружеството “Булпресс” ЕООД, чийто едноличен собственик е роденият през 1996 г. Адриан Николаев Димитров. Дружеството се намира в Шумен, с размер на капитала 10 лв.

Проверка на "24 часа" в информационната система "Сиела" и в Търговския регистър показва, че фирмата е действаща и днес.

Атанас Стефанов и друг път е правил подобно шоу, но чрез сина си. Икона на Свети Георги дари на новия президент Румен Радев през нжември 2016 г. третокласникът Александър. През 2014 г. момчето е е посрещнало у нас руския външен министър Сергей Лавров, а през 2012 г. и руския патриарх.

  • От пържолите до Зелената сделка - 10 пъти мери, преди да режеш

    От пържолите до Зелената сделка - 10 пъти мери, преди да режеш

    Носталгисти - така щели да се наричат онези професионалисти, които след 20-30 години ще променят дизайна на хола ви, за да заприлича на дивана на вашите баби и дядовци, от който са гледали тв сериали. Или пък да пренесат първичното от природата по примера на “Дивото зове”. Отсега експерти предупреждават
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо