Видеозавещание на седмицата: Аз че гръмнем по-силно

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8035418 www.24chasa.bg

Харчим цяло състояние за илюзорно щастие с пиратки, вместо да дарим за полезна кауза като “Българската Коледа”

Аз че гръмнем по-силно, че изпием повече и че се сбием. Долу-горе в този ред минава посрещането на Нова година. Споровете “за” и “против” пиратките няма да променят нищо. Ама плашат децата, стресират животните, замърсяват... Продават се и носят краткосрочна радост. Тъжното е друго. Ако парите, похарчени за малки бомбички, се дарят на “Българската Коледа” например, там щеше да има не 2 милиона, а повече от 20. И щяха да влязат в употреба за нещо добро, което наистина носи надежда и радост. Сигурно много хора, които гърмят на Нова година, са дарили за благотворителност, но огромната част не са.

В развитите държави също се празнува с пироефекти. Но там има контрол, институциите са на място, а доходите са в пъти по-големи. В Германия например пиратките се продават само в дните около Нова година, а се гърмят на 31 декември и 1 януари. И ги купуват хора, които нямат дългове за вода, парно и други сметки и които не мятат масово пиратки от 8-ия етаж на панелката, без да гледат дали някой долу минава. Те по същия начин си мятат и торбите с боклуци. Но това е манталитет и няма как да се промени.

Аз че гръмнем по-силно от съседа, че изпием повече от всички и у кръчмата че влезнем да се сбием. Нова година е, всичко е позволено. Дори кмет и бизнесмен да участват в меле, защото единият хвърлял пиратки, а другият бил пиян. И това е елитът на малкия град. Гражданите на кого да приличат?

Илюзорното щастие от бурното празнуване на Нова година отшумява в следващите дни и се връщаме в реалността - махмурлук, дългове, мърморене. Най ще му е тежко на оня, дето тръгна да гази хора с колата си пред заведение в центъра на София, защото го изгонили, докато празнува Нова година. Един вид - терорист от Балканите. Накърнили му селската чест, като го изхвърлили от кръчмата. Терористите на Запад газят с по-голям успех, но не защото са пияни, а заради извратената си кауза и промитите мозъци. Нашата поне е по-безобидна - да гръмнем, да се напием и да се сбием.

 

  • Да си признаем - за 3 дни стана
чудо с българското образование!

    Да си признаем - за 3 дни стана чудо с българското образование!

    Ако нещо хубаво се случва при тази зараза, то е успешният преход към дистанционно обучение “Виновен” е Красимир Вълчев, който откакто е просветен министър тласка учители, ученици, родители и издателства в тази посока Ако нещо хубаво се е случило напоследък с неочакваното бедствие, това е успешното въвеждане на дистанционното образование
  • Яна Маринова в дома си
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Яна Маринова: Нека бъдем обединени в това да опазим здравето си, морала си (Видео)

    "Останете си вкъщи, мили приятели! Нека бъдем обединени в това да опазим здравето си, морала си. Да не се превръщаме в затворени същества, които само се оплакват от това, което се случва. Ние не можем да го променим. Можем да го променим само ако повярваме, че можем да започнем нещата от начало. Да работим от вкъщи, от домашния си офис