За експериментите на един милиардер

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8052131 www.24chasa.bg

Щастието не е в парите. Разбира се, ако човек живее в крайна бедност, едва ли ще е докрай убеден в подобно твърдение. Но мъдреците отдавна са го казали: парите не са всичко, защото с тях не може да си купиш нито здраве, нито обич, нито щастие.

Дали от липса на впечатляващи забавления, дали от голия интерес към експериментите, но един японски милиардер също е решил да изпробва може ли с пари човек да стане щастлив. Той дори очаква учени хора да се заинтересуват от неговия социален експеримент, в който ще раздава пари на свои последователи в туитър. Както се казва, понякога екстравагантните богаташи наистина не знаят какво да правят с парите си.

Но е общоизвестна поговорката, че когато парите са “паднали от небето” - спечелени на тото или лотария, дарени от някой филантроп или просто след “удар” в някоя далавера, те няма как да направят притежателя си щастлив. Да, може да му вдигнат адреналина, може да зарадват цялото семейство с нова кола, апартамент, разходка до Малдивите. Но това ли е щастието? Едва ли. Щастието е съвсем друга категория и в повечето случаи то идва, когато един човек направи други хора радостни, обичани, щастливи.

  • Продължение на Сръбско-българската война в Югозападна Северна Македония

    Продължение на Сръбско-българската война в Югозападна Северна Македония

    Село Вевчани, където на кукерски панаир онзи ден изгориха българското знаме, се намира в югозападната част на Република Северна Македония (РСМ). Името и историята на това село са тясно свързани с българщината. В хрониките на селото се споменава за първо българско мъжко училище “Свети Спас”, а през 1890 г. за девическо училище “Надежда”
  • Георги Марков

    Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

    От президентския стол на Велика Америка слиза Доналд Тръмп. Най-голямата политическа жертва на коронавируса, но на световната политическа сцена остава явлението тръмпизъм. Не на глобализма ! Да на патриотизма! Да на националния суверенитет ! Да на защитата на границите от незаконни мигранти ! Да на националната идентичност