За експериментите на един милиардер

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8052131 www.24chasa.bg

Щастието не е в парите. Разбира се, ако човек живее в крайна бедност, едва ли ще е докрай убеден в подобно твърдение. Но мъдреците отдавна са го казали: парите не са всичко, защото с тях не може да си купиш нито здраве, нито обич, нито щастие.

Дали от липса на впечатляващи забавления, дали от голия интерес към експериментите, но един японски милиардер също е решил да изпробва може ли с пари човек да стане щастлив. Той дори очаква учени хора да се заинтересуват от неговия социален експеримент, в който ще раздава пари на свои последователи в туитър. Както се казва, понякога екстравагантните богаташи наистина не знаят какво да правят с парите си.

Но е общоизвестна поговорката, че когато парите са “паднали от небето” - спечелени на тото или лотария, дарени от някой филантроп или просто след “удар” в някоя далавера, те няма как да направят притежателя си щастлив. Да, може да му вдигнат адреналина, може да зарадват цялото семейство с нова кола, апартамент, разходка до Малдивите. Но това ли е щастието? Едва ли. Щастието е съвсем друга категория и в повечето случаи то идва, когато един човек направи други хора радостни, обичани, щастливи.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Къде е Божков - задача с едно неизвестно

    Къде е Божков - задача с едно неизвестно

    Конфузът в държавата къде точно е Божков - на свобода или в ареста, в Абу Даби или Дубай, се развива, откакто преди три седмици частният самолет на бизнесмена бе засечен да каца в Обединените арабски емирства (ОАЕ). Преди това имаше догадки, че е някъде на Балканите, може би в Белград, където от години се подвизава банкерът Цветан Василев
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност