97 000 са на режим - за такава грешка да няма прошка

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8059100 www.24chasa.bg

97 хиляди души в Перник са на тежък воден режим, защото министърът на околната среда Нено Димов не е обръщал внимание на предупрежденията, че водата в язовир “Студена” е на свършване, а е слагал подпис тя да отива за промишлени нужди.

А само преди два-три месеца Димов твърдеше официално, че вода в “Студена” има, че нито водна криза, нито режим за хората в Перник ще има, и определяше сигналите за това като политически атаки. Е, за съжаление, видя се, че докато е слагал подписа си, министърът си е затварял очите пред обективната реалност.

Затова и сега Димов е обвинен от прокуратурата за безстопанственост. Напълно логично действие от страна на държавното обвинение - защото, вместо да пази обществения интерес, Димов го е нарушавал.

Което, от друга страна, предполага, че прокуратурата няма да се ограничи само с нарушенията в Перник. Да се готвят и други ВиК дружества, за които вече има сигнали, че не стопанисват добре водните ресурси. Както започна годината за прокуратурата, много е вероятно 2020-а да се окаже трудна за всички отговорни фактори, които четат закона, както им изнася.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Егоисти ли са богатите от ЕС

    Егоисти ли са богатите от ЕС

    Големи преговори паднаха в Брюксел как да се харчат парите на европейците за следващите години. От една страна, проблемът идва заради зейналата дупка от 75 милиарда евро след Брекзит. От друга обаче, богатите страни, водени от Германия и Франция, не крият желанието си да ударят секирата на парите, с които по-бедните държави в ЕС трябва да изравнят
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност