97 000 са на режим - за такава грешка да няма прошка

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8059100 www.24chasa.bg

97 хиляди души в Перник са на тежък воден режим, защото министърът на околната среда Нено Димов не е обръщал внимание на предупрежденията, че водата в язовир “Студена” е на свършване, а е слагал подпис тя да отива за промишлени нужди.

А само преди два-три месеца Димов твърдеше официално, че вода в “Студена” има, че нито водна криза, нито режим за хората в Перник ще има, и определяше сигналите за това като политически атаки. Е, за съжаление, видя се, че докато е слагал подписа си, министърът си е затварял очите пред обективната реалност.

Затова и сега Димов е обвинен от прокуратурата за безстопанственост. Напълно логично действие от страна на държавното обвинение - защото, вместо да пази обществения интерес, Димов го е нарушавал.

Което, от друга страна, предполага, че прокуратурата няма да се ограничи само с нарушенията в Перник. Да се готвят и други ВиК дружества, за които вече има сигнали, че не стопанисват добре водните ресурси. Както започна годината за прокуратурата, много е вероятно 2020-а да се окаже трудна за всички отговорни фактори, които четат закона, както им изнася.

  • Ако някой си мисли, че ще мине метър пред вируса, лъже се

    Ако някой си мисли, че ще мине метър пред вируса, лъже се

    Светът беше абсолютно безпомощен преди повече от година и половина. Пандемията го постави на колене. Лекарите бяха в шок, защото срещу тях беше напълно непозната болест, с която не знаеха как и не можеха да се справят. Стреляха напосоки, докато налучкат каква терапия да приложат. Човечеството не можеше и не искаше да приеме за реалност
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо