97 000 са на режим - за такава грешка да няма прошка

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8059100 www.24chasa.bg

97 хиляди души в Перник са на тежък воден режим, защото министърът на околната среда Нено Димов не е обръщал внимание на предупрежденията, че водата в язовир “Студена” е на свършване, а е слагал подпис тя да отива за промишлени нужди.

А само преди два-три месеца Димов твърдеше официално, че вода в “Студена” има, че нито водна криза, нито режим за хората в Перник ще има, и определяше сигналите за това като политически атаки. Е, за съжаление, видя се, че докато е слагал подписа си, министърът си е затварял очите пред обективната реалност.

Затова и сега Димов е обвинен от прокуратурата за безстопанственост. Напълно логично действие от страна на държавното обвинение - защото, вместо да пази обществения интерес, Димов го е нарушавал.

Което, от друга страна, предполага, че прокуратурата няма да се ограничи само с нарушенията в Перник. Да се готвят и други ВиК дружества, за които вече има сигнали, че не стопанисват добре водните ресурси. Както започна годината за прокуратурата, много е вероятно 2020-а да се окаже трудна за всички отговорни фактори, които четат закона, както им изнася.

  • Да върнем честността в пенсиите - да преизчислят всички, а не само минималната

    Да върнем честността в пенсиите - да преизчислят всички, а не само минималната

    Който и да е човекът от управляващите, сетил се, че не е нормално да се вдига само минималната пенсия, трябва да бъде похвален. Защото в последните години под натиска на политиците от “Обединени патриоти” пенсионната система в България стана възможно най-нечестната. Увеличението само на минималната пенсия просто лека-полека щеше да изравни
  • Барни Ръбъл в тола, а не в правосъдното министерство

    Барни Ръбъл в тола, а не в правосъдното министерство

    Английският е задължителен, все пак сме в ЕС Барни Ръбъл се оказа в тола, а не в провосъдното министерство. Почти в третото десетолетие на ХХI век в една държава от ЕС е необходимо да мине половин час, за да ти активират винетката. Нещо невиждано и нечувано. След половин час спокойно могат да те хванат точно 10 пъти в нарушение