Бързи мерки, за да се спре с пилеенето на вода

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8063573 www.24chasa.bg

Нов закон, който си поставя за цел да намали загубите на вода, се подготвя от МРРБ. За водата е повече от ясно, че трябват бързи мерки. Защото в момента тя буквално се пилее - средните загуби на ВиК дружествата са над 60%. В Ботевград например водното дружество взема от язовира 9 млн. кубика годишно, а се отчитат като доставени 2,5 млн. Къде отива разликата, никой не знае. И положението е такова не само там, а почти в цялата страна.

Ето защо новият закон трябва да се гласува максимално бързо. А след това да се прилага без компромиси. За да е сигурно, че наистина ще бъдат спрени кражбите на вода и нейното разхищение.

В противен случай хората у нас може да се окажат изправени пред яки сметки, за да тече вода от чешмите им. Не че за ползването на даден ресурс не трябва да се плаща, дори напротив. Но да се плаща скъпо и прескъпо за нещо само защото не може да се опази ресурс, който го има в изобилие, също не трябва да се допуска.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Да му мислят местните дерибеи и наглите апаши

    Да му мислят местните дерибеи и наглите апаши

    Бог високо, цар далеко и така от десетилетия хората в селата и малките градчета не могат да вдигнат глава и да живеят спокойно. Защото разни по-едри и дребни риби, с една дума местни дерибеи, се разпореждат със съдбите им, ограбват имотите им. Други - обикновени нагли обирджии и насилници, пък за 20 лева и човек убиват, тормозят възрастни хора
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност