Бързи мерки, за да се спре с пилеенето на вода

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8063573 www.24chasa.bg

Нов закон, който си поставя за цел да намали загубите на вода, се подготвя от МРРБ. За водата е повече от ясно, че трябват бързи мерки. Защото в момента тя буквално се пилее - средните загуби на ВиК дружествата са над 60%. В Ботевград например водното дружество взема от язовира 9 млн. кубика годишно, а се отчитат като доставени 2,5 млн. Къде отива разликата, никой не знае. И положението е такова не само там, а почти в цялата страна.

Ето защо новият закон трябва да се гласува максимално бързо. А след това да се прилага без компромиси. За да е сигурно, че наистина ще бъдат спрени кражбите на вода и нейното разхищение.

В противен случай хората у нас може да се окажат изправени пред яки сметки, за да тече вода от чешмите им. Не че за ползването на даден ресурс не трябва да се плаща, дори напротив. Но да се плаща скъпо и прескъпо за нещо само защото не може да се опази ресурс, който го има в изобилие, също не трябва да се допуска.

  • За какво друго да получиш затвор до гроб,
ако не за разстрела на детето си

    За какво друго да получиш затвор до гроб, ако не за разстрела на детето си

    Петчленен състав на Софийския градски съд с председател съдия Иван Коев “наказа” с 20 г. затвор двойния убиец Викторио Александров, който разстреля доскорошната си приятелка и едногодишната им дъщеричка. Присъдата е шокираща, възмутителна. Това е най-лекото наказание поне за последните 20 години, давано на двоен убиец с доказана вина
  • Георги Марков

    Георги Марков: Не се предавай, Доналд Тръмп!

    От президентския стол на Велика Америка слиза Доналд Тръмп. Най-голямата политическа жертва на коронавируса, но на световната политическа сцена остава явлението тръмпизъм. Не на глобализма ! Да на патриотизма! Да на националния суверенитет ! Да на защитата на границите от незаконни мигранти ! Да на националната идентичност