Стига стойки срещу чалгата

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8067665 www.24chasa.bg

Случаят от онзи ден, когато сръбският национален отбор по тенис, който спечели голям турнир в Австралия, празнува с българска чалга песен, идва да покаже, че лош жанр няма - има хубава и лоша музика.

В случая веселието става с песен, изпята на български от Камелия и която вероятно много от тези, които харесват Джокович, презират дълбоко. Но истината е, че песента е наистина хубава (за първи път е изпята от Лепа Брена), и независимо от това, че е типична българска мазна чалга, е много популярна.

Тоест лепенето на етикети на попфолка е глупава работа и показва само комплексите, от които страдат тези, които се “борят” с чалгата.

Защото в България за добър вкус се приема да харесваш Горан Брегович или Фанфаре Чокарлия, но да харесваш български попфолк, е укоримо обстоятелство, нищо, че и гореспоменатите, и артистите от Димитровград звучат по един и същи начин.

Та, български интелектуалци, отпуснете се - животът е кратък, за да го живеете по някакви клишета отпреди 30 години, които вече не са интересни на никого!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Врагът не спи, бдете!

    Врагът не спи, бдете!

    Информацията, че са засечени двама руски дипломати, които извършват действия, за да заселят у нас т. нар. нелегали с цел да повлияят на изборните резултати, е повече от притеснителна и е показателна до какви беди може да доведе ширещата се корупция в страната.  Защото тези разведчици за около 10 000 нови български лева може да се сдобият с есграон
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя