Добри хора, помогнете на Валентин

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8073020 www.24chasa.bg

Трогателна е историята от Бургас за един пълен десперадос, на когото са ампутирани и двата крака - той няма близки и подслон и живее в хирургията на бургаската болница заради милостта на лекарите там. Този човек се моли да бъде приет в социалния дом в село Горица, за който е чувал добри неща. Затова молим всички добри хора да направят каквото трябва и този човек да попадне в социалния дом в село Горица.

Историята идва да покаже, че социалните домове в България са много добре работещи всъщност, но като цяло са малко и там трябва да се насочат усилията и на благотворители, и на власти. Такива хора като Валентин съществуват и тези домове са начин за достойно съществуване.

Идеята, че близките им ще се грижат за тях, ако бъдат достатъчно подпомагани, не е очевидно работеща, когато няма близки. Само Сталин е наредил да бъдат зарязани такива хора, цинично наричани "самовари" след Втората световна война.

Ние уж вече не сме мрачни сталинисти!

  • Чудо по време на пандемия - 2 пъти по-малко болнични

    Чудо по време на пандемия - 2 пъти по-малко болнични

    Изненадващ плюс изскочи от статистиката на НОИ покрай пандемията с коронавируса - оказва се, че болничните в трите най-критични месеца - март, април и май, са били два пъти по-малко от обичайното. Единият фактор е ясен - драстично по-малко са болничните за майки, които гледат болни деца вкъщи, защото децата не ходеха на училище и градина