Добри хора, помогнете на Валентин

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8073020 www.24chasa.bg

Трогателна е историята от Бургас за един пълен десперадос, на когото са ампутирани и двата крака - той няма близки и подслон и живее в хирургията на бургаската болница заради милостта на лекарите там. Този човек се моли да бъде приет в социалния дом в село Горица, за който е чувал добри неща. Затова молим всички добри хора да направят каквото трябва и този човек да попадне в социалния дом в село Горица.

Историята идва да покаже, че социалните домове в България са много добре работещи всъщност, но като цяло са малко и там трябва да се насочат усилията и на благотворители, и на власти. Такива хора като Валентин съществуват и тези домове са начин за достойно съществуване.

Идеята, че близките им ще се грижат за тях, ако бъдат достатъчно подпомагани, не е очевидно работеща, когато няма близки. Само Сталин е наредил да бъдат зарязани такива хора, цинично наричани "самовари" след Втората световна война.

Ние уж вече не сме мрачни сталинисти!

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Лъсна червената боя южно от кръста на академиците

    Лъсна червената боя южно от кръста на академиците

    Един ден продължи загадката какво искат да кажат тези т.нар. разгневени академици. Които публикуваха възвание, което директно призоваваше към престъпление от специалната част на Наказателния кодекс - смяна на законоустановената власт. Този призив изглеждаше смешен и налуден, защото тези въпросни академици нито могат да вземат властта
  • Каубойско яке и как всичко е наред

    Каубойско яке и как всичко е наред

    Кога за последно у нас някой музикант е изказал проблемите на големи маси хора, така че да крещят в синхрон От доста време насам имам навика да си пускам цели концерти на най-различни групи - стари и нови. Бих излъгал, че го правя с дълбоката цел да направя сравнение между поколенията, да се потопя в атмосферата на някой жанр или да оценя