Национализиране на националната лотария - брутално лицемерие година преди изборите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8080675 www.24chasa.bg

Очевидно остава една година до следващите редовни парламентарни избори и това изнервя, превъзбужда, стресира политическите сили и ги кара да измислят ходове, които на практика са невъзможни, а отгоре на всичко и лицемерни.

Депутати патриоти са внесли законопроект, който забранява всички частни лотарийни игри и остава само държавната парично-предметна лотария. Обяснението е, че това е от грижа за населението. Да оставим настрана, че никъде в Европа няма подобен модел. А и същата тази наша държава отдавна изостави държавната лотария.

Истината е, че законопроектът на патриотите е брутално лицемерие, предизборна лъжа. Да не говорим, че никъде в Европа този бизнес не е държавен монопол.

Страстта към залагане е дълбоко вкоренена у човека. Хората имат нужда от повишаване на адреналина и те винаги намират начин да си предизвикват такива усещания. В най-мрачните тоталитарни години беше така и хората играеха масово комар в разни подвали, а децата мятаха зарчета от втори клас.

Единствената разлика бе, че онова бе напълно незаконно и абсолютно таксфри. Всъщност достъпният легален дребен хазарт е нещо много полезно за обществото, защото удовлетворява тази човешка потребност от залагане, без да кара хората да влизат в незаконни схеми и там да рискуват много повече. Това е част от нормалността, а не лицемерие с многобройни забрани, които всъщност не решават нищо.

Идеята е патриотите да се направят на много загрижени, без всъщност да ги е грижа за нищо.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Егоисти ли са богатите от ЕС

    Егоисти ли са богатите от ЕС

    Големи преговори паднаха в Брюксел как да се харчат парите на европейците за следващите години. От една страна, проблемът идва заради зейналата дупка от 75 милиарда евро след Брекзит. От друга обаче, богатите страни, водени от Германия и Франция, не крият желанието си да ударят секирата на парите, с които по-бедните държави в ЕС трябва да изравнят
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност