Национализиране на националната лотария - брутално лицемерие година преди изборите

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8080675 www.24chasa.bg

Очевидно остава една година до следващите редовни парламентарни избори и това изнервя, превъзбужда, стресира политическите сили и ги кара да измислят ходове, които на практика са невъзможни, а отгоре на всичко и лицемерни.

Депутати патриоти са внесли законопроект, който забранява всички частни лотарийни игри и остава само държавната парично-предметна лотария. Обяснението е, че това е от грижа за населението. Да оставим настрана, че никъде в Европа няма подобен модел. А и същата тази наша държава отдавна изостави държавната лотария.

Истината е, че законопроектът на патриотите е брутално лицемерие, предизборна лъжа. Да не говорим, че никъде в Европа този бизнес не е държавен монопол.

Страстта към залагане е дълбоко вкоренена у човека. Хората имат нужда от повишаване на адреналина и те винаги намират начин да си предизвикват такива усещания. В най-мрачните тоталитарни години беше така и хората играеха масово комар в разни подвали, а децата мятаха зарчета от втори клас.

Единствената разлика бе, че онова бе напълно незаконно и абсолютно таксфри. Всъщност достъпният легален дребен хазарт е нещо много полезно за обществото, защото удовлетворява тази човешка потребност от залагане, без да кара хората да влизат в незаконни схеми и там да рискуват много повече. Това е част от нормалността, а не лицемерие с многобройни забрани, които всъщност не решават нищо.

Идеята е патриотите да се направят на много загрижени, без всъщност да ги е грижа за нищо.

  • Отличниците на България

    Отчаянието е грях, младите и умните ще ни спасят (Видео)

    Поуката от тазгодишната церемония по отличаване на “Отличниците на България” е, че умните хора са нашата надежда за избавление. “Отличниците на България” е кампания на “24 часа”, която правим за четвърти път и този път бе онлайн, в която награждаваме млади българи с изключителни постижения, не просто деца, които са получили шестици
  • Бойко Василев

    “Панорама” - журналистика, която не стои в агитките, а между тях

    Всеизвестно е, че не “Панорама” е причина и цел на протеста в петък вечер. Причакването на гости след предаването се е случвало и преди - през 2013-а и през 90-те. Ние уважаваме всичките си гости. Те се събират около една маса и изразяват различни мнения. Каним ги да отговарят на въпроси, а не да търпят публични обиди