Покрай битките за климата левицата забрави неравенството

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8093686 www.24chasa.bg

Не само климатична “бомба” заплашва планетата - увеличаващата се пропаст между свръхбогати и бедни е идеална хранителна среда да разцъфнат популизми, екстремизми и всякакви други -изми, които обещават разрушителни социални трусове.

В наши дни, изглежда, взривоопасното развитие на технологиите в един все по-глобален свят води до увеличение на пропастта богати - бедни.

Същите тези технологии я правят и все по-видима. И бедните имат интернет и социални мрежи, гледат картинки и получават информация за живота на богатите.

В цялата нова история неравенството е водило левите партии. В наши дни обаче левите партии са позеленели, защото така е модно, и водят битки за спасение на климата, опазване на биоразнообразието и т.н.

Изконната им кауза - борбата за по-справедливо разпределение на ресурсите, е под носа им, но те не й обръщат внимание. А тя боде очите на 60% от световното население.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Егоисти ли са богатите от ЕС

    Егоисти ли са богатите от ЕС

    Големи преговори паднаха в Брюксел как да се харчат парите на европейците за следващите години. От една страна, проблемът идва заради зейналата дупка от 75 милиарда евро след Брекзит. От друга обаче, богатите страни, водени от Германия и Франция, не крият желанието си да ударят секирата на парите, с които по-бедните държави в ЕС трябва да изравнят
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност