Два дни отпуск отгоре - ама за пушачите ли

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8106095 www.24chasa.bg

Поредната идея, с която народът да се позабавлява известно време - щели да дават по два дни отпуск отгоре, за да поощряват непушачите.

Ама защо така, господа от ВМРО? Къде остана грижата ви поравно за всички избиратели, къде се изгуби човеколюбието? Ако си мислите, че така ще спечелите още гласове и подкрепа за следващите избори, този път грешите генерално. Не е ли по-логично да се дадат по 2 дни повече отпуск за онези, които димят с цигарите, за да имат време да се погрижат за ощетеното си здраве, да отидат на някой и друг профилактичен преглед например.

А като сте тръгнали да се грижите за здравето на народа, утре може да ви хрумне да се дават допълнителни бонуси и за онези, които не са с наднормено тегло, защото и то пречи на дълголетието. Или пък да се поощряват например хората, които не си вземат менте болнични по Великден, Гергьовден и Коледа, за да прескочат до близките или по-далечни плажове извън родината. И въобще - хайде по-сериозно, когато се пускат идеи за всенародно обсъждане, че работата заприлича на Ганковото кафене.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Да му мислят местните дерибеи и наглите апаши

    Да му мислят местните дерибеи и наглите апаши

    Бог високо, цар далеко и така от десетилетия хората в селата и малките градчета не могат да вдигнат глава и да живеят спокойно. Защото разни по-едри и дребни риби, с една дума местни дерибеи, се разпореждат със съдбите им, ограбват имотите им. Други - обикновени нагли обирджии и насилници, пък за 20 лева и човек убиват, тормозят възрастни хора
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност