По-бързо с промените, за да няма ощетени с частните пенсии

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8114787 www.24chasa.bg

Заради малките суми от частните пенсионни фондове, които ще получават първите пенсионери от есента на следващата година, хората очакват някаква смислена промяна, която да е в тяхна полза. Обсъждат се различни варианти, от бизнеса също има идеи как да стане това, за да не се ощетяват близо 200 000 жени, които първи ще получават две пенсии в следващите 5 г. 

За съжаление, както “24 часа” няколко пъти писа, при сегашните правила тези 200 хиляди жени може да се окажат прецакани с двете пенсии - държавната от НОИ и частната, защото ще са по-малко от една. Заради този скандал оставка подаде и социалният министър Бисер Петков преди месеци.

Хората трябва да са наясно при какви правила ще се пенсионират и кое е по-изгодно за тях. И колкото по-бързо станат ясни тези правила, толкова по-добре, за да не се създава допълнително социално напрежение.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Егоисти ли са богатите от ЕС

    Егоисти ли са богатите от ЕС

    Големи преговори паднаха в Брюксел как да се харчат парите на европейците за следващите години. От една страна, проблемът идва заради зейналата дупка от 75 милиарда евро след Брекзит. От друга обаче, богатите страни, водени от Германия и Франция, не крият желанието си да ударят секирата на парите, с които по-бедните държави в ЕС трябва да изравнят
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност