По-бързо с промените, за да няма ощетени с частните пенсии

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8114787 www.24chasa.bg

Заради малките суми от частните пенсионни фондове, които ще получават първите пенсионери от есента на следващата година, хората очакват някаква смислена промяна, която да е в тяхна полза. Обсъждат се различни варианти, от бизнеса също има идеи как да стане това, за да не се ощетяват близо 200 000 жени, които първи ще получават две пенсии в следващите 5 г. 

За съжаление, както “24 часа” няколко пъти писа, при сегашните правила тези 200 хиляди жени може да се окажат прецакани с двете пенсии - държавната от НОИ и частната, защото ще са по-малко от една. Заради този скандал оставка подаде и социалният министър Бисер Петков преди месеци.

Хората трябва да са наясно при какви правила ще се пенсионират и кое е по-изгодно за тях. И колкото по-бързо станат ясни тези правила, толкова по-добре, за да не се създава допълнително социално напрежение.

  • Да си признаем - за 3 дни стана
чудо с българското образование!

    Да си признаем - за 3 дни стана чудо с българското образование!

    Ако нещо хубаво се случва при тази зараза, то е успешният преход към дистанционно обучение “Виновен” е Красимир Вълчев, който откакто е просветен министър тласка учители, ученици, родители и издателства в тази посока Ако нещо хубаво се е случило напоследък с неочакваното бедствие, това е успешното въвеждане на дистанционното образование
  • Яна Маринова в дома си
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Яна Маринова: Нека бъдем обединени в това да опазим здравето си, морала си (Видео)

    "Останете си вкъщи, мили приятели! Нека бъдем обединени в това да опазим здравето си, морала си. Да не се превръщаме в затворени същества, които само се оплакват от това, което се случва. Ние не можем да го променим. Можем да го променим само ако повярваме, че можем да започнем нещата от начало. Да работим от вкъщи, от домашния си офис