С политическа агитка Перник няма да се спаси

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8119031 www.24chasa.bg

Шепа протестъри - не повече от петдесетина човека, вдигнаха голяма олелия в центъра на София - уж, че бранели гражданите на Перник.

Цялата работа беше да се предизвика напрежение, да се създаде впечатление за масови протести, за искане на министерски оставки. Включително и да се предизвикат охраняващите полицаи, за да се снимат клипчета и после да се жънат овации в социалните мрежи.

Една малка партийка, посъбрала свои броени симпатизанти от Варна и Стара Загора, явно иска да трупа политическа популярност - разбра се и от издигнатите лозунги, които бяха всичко друго, но не издигаха никакви конкретни идеи за вода на Перник. Да не говорим, че и граждани от миньорския град въобще не присъстваха в редиците на протестиращите.

Още от самото начало на кризата в Перник и неговите жители, и кметът на града обясниха много ясно, че не искат проблемът да се политизира. Така той няма да бъде решен. Нито пък с политически лозунги ще се постигне някакво смислено решение.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Егоисти ли са богатите от ЕС

    Егоисти ли са богатите от ЕС

    Големи преговори паднаха в Брюксел как да се харчат парите на европейците за следващите години. От една страна, проблемът идва заради зейналата дупка от 75 милиарда евро след Брекзит. От друга обаче, богатите страни, водени от Германия и Франция, не крият желанието си да ударят секирата на парите, с които по-бедните държави в ЕС трябва да изравнят
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност