Шоуто на Николаос Цитиридис и отговорът на Слави Трифонов - поразително еднакви (Видео)

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8120472 www.24chasa.bg
Николаос Цитиридис и Слави Трифонов

Широко рекламираното шоу на Николаос Цитиридис по Би Ти Ви, което стартира в понеделник вечер, и т. нар. отговор на Слави по същото време в неговата телевизия бяха поразително еднакви.

И двете представления започнаха с малко смешки на тема гръцкия произход на Николаос. При Слави преминаха през изпълнението на

любимата песен

на Васил Илиев -

“Епимено” на

Христос Кириадзис

При Николаос бяха автоиронични скечове, в които се правеше, че говори на развален български с подчертан гръцки акцент като калугера от филма “Хитър Петър” по сценарий на Петър Незнакомов от далечната 1961 г. Неговите лафове “кала, кала, евхаристопули, цедо” от най-гледания български филм очевидно са били вдъхновение за 25-годишния и много симпатичен Николаос.

След това двете предавания продължиха с дълги интервюта с любим актьор - Димитър Рачков при Слави и Юлиан Вергов при Николаос. Двете интервюта бяха интересни, разиграни, но вече четени и виждани. Това на Вергов почти дословно повтаряше въпросите, а и отговорите на негово интервю в “24 часа” отпреди няколко месеца. Леко прекали с фекалната тема и изобразяването на подмиване. Беше на ръба на добрия вкус и даже малко оттатък.

Това, което може да се каже като обща тенденция, е, че доста се подценява сценарният труд. Същото важи и за проваленото шоу на Дони по БНТ - “Събота вечер с Дони”. Музикантът дори сам предложи на обществената телевизия да спре предаването му, а той да мисли изцяло музикална концепция за него.

Трите представления

разчитат на интересен

събеседник,

който сам да изкара съдържателен половин час, а няма напън за нещо наистина смешно и оригинално. И трите опитват да бъдат забелязани с преминаване в скандалното. Само Слави пробва нещо злободневно политическо - частта за евентуалното премахване на валутния борд.

От Би Ти Ви обаче винаги са обяснявали, че късното им шоу трябва да бъде единствено и само развлекателно предаване. Това беше и причината два пъти да спират “Шоуто на Слави”, докато се излъчваше при тях.

В тон с тази концепция очевидно е вмъкнат и образът на Мис България 2006 Славена Вътова като ководеща с Цитиридис. Тя се представи с два уж хумористични скеча, в единия от които пееше фалшиво на столичната “Витошка”. Впрочем главен сценарист на новото шоу е Иван Марков, работил за “Комиците” и “Господари на ефира”, а главен редактор - Цветомир Семов, водещ на новините по Би Ти Ви преди години, след което стана техен продуцент.

Интересното при Слави Трифонов бе

публично обявеното

сдобряване с

Магърдич Халваджиян

и прекратяване на делата му срещу “Господари на ефира”. “Водим бизнес разговори с “Господари на ефира”, засега няма нищо конкретно, но може и да се срещнем някъде. Ако не са “Господарите”, може пък да правим друго предаване заедно”, казаха пред “24 часа” от екипа на 7/8 ТВ.

Според данни на пийпълметричната агенция ГАРБ новото шоу е гледано от 900 000 зрители и има впечатляващ дял от тв аудиторията - 41%. Още по-голяма е била младата публика - 44,3% от зрителите между 18 и 34 г. са гледали “Шоуто на Николаос Цитиридис”.

Данни за гледаемостта на Слави Трифонов липсват и затова не може да се направи обективно сравнение.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Егоисти ли са богатите от ЕС

    Егоисти ли са богатите от ЕС

    Големи преговори паднаха в Брюксел как да се харчат парите на европейците за следващите години. От една страна, проблемът идва заради зейналата дупка от 75 милиарда евро след Брекзит. От друга обаче, богатите страни, водени от Германия и Франция, не крият желанието си да ударят секирата на парите, с които по-бедните държави в ЕС трябва да изравнят
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност