Добре е МВР да знае кой има боен арсенал вкъщи

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8122915 www.24chasa.bg

“Човек в немска униформа, с отличителни белези на хитлерист и с пистолет в ръка.” Така описват документално 17-годишния Емил Крумов месеци след като през 1982 г. прави опит да отвлече български самолет. 

Много години по-късно същият човек е член на ръководството на политическата формация “Български национален съюз”, а преди ден се самоуби пред входа на ДАНС със самоделно оръжие. Според неговите съпартийци той бил “добър и кротък човек”, но подобно определение е в тотално противоречие с намереното в дома му обилно количество арсенал - над 30 оръжия, повечето бойни, и снимка на Хитлер.

Въобще не е ли редно при наличието на такава сериозна предистория като тази с опита за отвличане на пътнически самолет, макар и преди повече от 30 г., органите на реда да бъдат по-бдителни и да имат информация колко “добър и кротък” е съответният човек. Да добавим, че е и активен участник в т.нар. “Луковмарш”, за чието провеждане от години има забрана. Защото едно е човек да има пистолет за самоотбрана, съвсем друго е да държи подобен внушителен боен домашен арсенал в жилището си.

  • Защо не бива закони да се променят “пет за четири”

    Защо не бива закони да се променят “пет за четири”

    Интересно как нито един от тези депутати в краткото 45-о народно събрание, които по нощите преди Великден гласуваха промените в Изборния кодекс, не предвиди, че това, че на един вот има избиратели някъде в чужбина, не означава автоматично, че и на следващия ще са там. Вероятно не са и очаквали, че след изборите през юли ще има и такива през
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо