Добре е МВР да знае кой има боен арсенал вкъщи

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8122915 www.24chasa.bg

“Човек в немска униформа, с отличителни белези на хитлерист и с пистолет в ръка.” Така описват документално 17-годишния Емил Крумов месеци след като през 1982 г. прави опит да отвлече български самолет. 

Много години по-късно същият човек е член на ръководството на политическата формация “Български национален съюз”, а преди ден се самоуби пред входа на ДАНС със самоделно оръжие. Според неговите съпартийци той бил “добър и кротък човек”, но подобно определение е в тотално противоречие с намереното в дома му обилно количество арсенал - над 30 оръжия, повечето бойни, и снимка на Хитлер.

Въобще не е ли редно при наличието на такава сериозна предистория като тази с опита за отвличане на пътнически самолет, макар и преди повече от 30 г., органите на реда да бъдат по-бдителни и да имат информация колко “добър и кротък” е съответният човек. Да добавим, че е и активен участник в т.нар. “Луковмарш”, за чието провеждане от години има забрана. Защото едно е човек да има пистолет за самоотбрана, съвсем друго е да държи подобен внушителен боен домашен арсенал в жилището си.

  • Къде е новият план “Маршал” за Европа

    Къде е новият план “Маршал” за Европа

    Европейската икономика е в ступор и никой днес не може да каже докога ще продължи ситуацията със затварящите се един по един големи заводи, с поставените пред фалит малки и средни фирми, с колапса пред хората, работещи в туризма, транспорта, услугите. Срещу това огромно предизвикателство Европа засега дава 37 милиарда евро - твърде малка сума
  • Доказано! Истината тук!

    Доказано! Истината тук!

    Сляпата вяра в безумни “новинарски” сайтове е опасна. Заглавия само от главни букви не трябва да се превръщат в стандарт РЯДКО се обръщам към читателя с призив. Аз самият рядко откликвам позитивно на публични призиви, защото искрено не обичам да ми казват какво да правя – поредният признак, че въпреки опитите си не съм излязъл от пубертета