Добре е МВР да знае кой има боен арсенал вкъщи

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8122915 www.24chasa.bg

“Човек в немска униформа, с отличителни белези на хитлерист и с пистолет в ръка.” Така описват документално 17-годишния Емил Крумов месеци след като през 1982 г. прави опит да отвлече български самолет. 

Много години по-късно същият човек е член на ръководството на политическата формация “Български национален съюз”, а преди ден се самоуби пред входа на ДАНС със самоделно оръжие. Според неговите съпартийци той бил “добър и кротък човек”, но подобно определение е в тотално противоречие с намереното в дома му обилно количество арсенал - над 30 оръжия, повечето бойни, и снимка на Хитлер.

Въобще не е ли редно при наличието на такава сериозна предистория като тази с опита за отвличане на пътнически самолет, макар и преди повече от 30 г., органите на реда да бъдат по-бдителни и да имат информация колко “добър и кротък” е съответният човек. Да добавим, че е и активен участник в т.нар. “Луковмарш”, за чието провеждане от години има забрана. Защото едно е човек да има пистолет за самоотбрана, съвсем друго е да държи подобен внушителен боен домашен арсенал в жилището си.

Абонамент за печатен или електронен "24 часа", както и за другите издания на Медийна група България.

  • Да му мислят местните дерибеи и наглите апаши

    Да му мислят местните дерибеи и наглите апаши

    Бог високо, цар далеко и така от десетилетия хората в селата и малките градчета не могат да вдигнат глава и да живеят спокойно. Защото разни по-едри и дребни риби, с една дума местни дерибеи, се разпореждат със съдбите им, ограбват имотите им. Други - обикновени нагли обирджии и насилници, пък за 20 лева и човек убиват, тормозят възрастни хора
  • Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Как баща ми и колегите му спасиха Момичето

    Замислете се колко щастие има в думите “Изписахме я!” ТАЗИ история е малко по-дълга, но така се получи. Не питах баща ми дали мога да я разкажа. Не питах и колегите му. Може и да се обидят. Но ще поема риска. Твърде важна е и ми се ще да не я замитаме под килима. Дано не ви разочаровам, но в нея няма да се разказва за фрапираща лекарска небрежност