Контрол над контролните органи

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8181398 www.24chasa.bg

Когато на 18 декември 2019 г. главният прокурор Иван Гешев встъпи в длъжност, даде интервю за “24 часа”, в което обяви какво ще прави. Тогава той заяви нещо според нас много важно и вчерашната стъпка по следприватизационния контрол е в тази посока.

Гешев каза, че основна задача на прокуратурата ще бъде контрол на контролните органи. Защото в България има твърде много контролиращи институции, които всъщност не вършат нищо. Ако те започнат да работят, сякаш животът на всички нас ще стане по-лесен.

Защото очакванията всичко да бъде постигнато със съдебна репресия са наивни и погрешни. Добре уредената държава функционира и без да трябва във всичко да се намесват полиция и прокуратура.

Има предостатъчно органи, които, ако си вършат навреме и качествено работата, чувството за пълен разгул няма да съществува просто защото няма да има такъв разгул, който да трябва да бъде наказван после.

  • Как депутатите да компенсират отвращението от кавгата им за заплати?

    Как депутатите да компенсират отвращението от кавгата им за заплати?

    Съвет вместо редакционен коментар: Дарете на медиците от 28-те болници в областните градове, където са ви избрали Ако българите не бяха затворени по къщите си и ако грозните семейни скандали в парламента на тема заплати се показваха директно онлайн или по телевизиите, вероятно понеделник, 6 април 2020 г