Заплахите срещу журналисти не са безобидна работа

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8181461 www.24chasa.bg

Научаваме се, че вашата репортерка (ваша в смисъл на читателите, иначе е щатен служител на “24 часа”) Анелия Перчева е била подложена на груб и безцеремонен натиск за това, че си е свършила работата, а именно - успяла е да се срещне с ограбената баба Наска от Белозем, докато е била в болницата, и публикува с нейното изрично разрешение нейния разказ в сайта 24plovdiv.bg.

Репортерката е била заплашена, че ще ѝ бъде разлепена снимката по стените на болницата, за да не може да влиза изобщо там, от представители на някаква пиар агенция, която пловдивската болница е наела с парите на осигурените лица неясно защо. Може би е редно прокуратурата да се заинтересува как се харчат парите по болниците.

И те изтичат именно за такива работи, а не за съдови стентове, които все пак реално спасяват животи. Не виждаме абсолютно никаква разумна целесъобразност в това една болница да наема външна пиар агенция.

Какви толкова комуникационни проблеми може да има една провинциална болница? Ако лекарите ѝ искат да се крият от журналистите, ръководството на болницата да издаде заповед всички въпроси към лекари да минават през някоя рецепционистка, и ефектът ще е същият, без парите от осигуровките ни да се харчат за съмнителни услуги от външни фирми. Аман от провинциални валерисимеоновчета!

Борислав Зюмбюлев,

главен редактор

на “24 часа”

Б.Р. Очаквайте репортажа на Анелия Перчева 

  • И “морков” срещу неразумното шофиране

    И “морков” срещу неразумното шофиране

    Черните статистики по българските пътища не престават да стряскат. Пътна полиция отчита намаление на катастрофите, ранените и загиналите, но това вероятно е резултат и от факта, че през пролетта движението на коли по пътищата значително намаля заради коронавируса. С други думи, проблемът продължава да е как да променим неизтребимата нагласа на
  • Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Уважаемият вицепремиер Томислав Дончев вчера от трибуната на парламента сподели, че енергията, обхванала една част от българското общество, която е на площадите, ще бъде пропиляна, ако не доведе до промени. Какво трябва да се промени според него - законодателната рамка, дори и конституцията, за да може държавата да изпълни една от основните си