Заплахите срещу журналисти не са безобидна работа

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8181461 www.24chasa.bg

Научаваме се, че вашата репортерка (ваша в смисъл на читателите, иначе е щатен служител на “24 часа”) Анелия Перчева е била подложена на груб и безцеремонен натиск за това, че си е свършила работата, а именно - успяла е да се срещне с ограбената баба Наска от Белозем, докато е била в болницата, и публикува с нейното изрично разрешение нейния разказ в сайта 24plovdiv.bg.

Репортерката е била заплашена, че ще ѝ бъде разлепена снимката по стените на болницата, за да не може да влиза изобщо там, от представители на някаква пиар агенция, която пловдивската болница е наела с парите на осигурените лица неясно защо. Може би е редно прокуратурата да се заинтересува как се харчат парите по болниците.

И те изтичат именно за такива работи, а не за съдови стентове, които все пак реално спасяват животи. Не виждаме абсолютно никаква разумна целесъобразност в това една болница да наема външна пиар агенция.

Какви толкова комуникационни проблеми може да има една провинциална болница? Ако лекарите ѝ искат да се крият от журналистите, ръководството на болницата да издаде заповед всички въпроси към лекари да минават през някоя рецепционистка, и ефектът ще е същият, без парите от осигуровките ни да се харчат за съмнителни услуги от външни фирми. Аман от провинциални валерисимеоновчета!

Борислав Зюмбюлев,

главен редактор

на “24 часа”

Б.Р. Очаквайте репортажа на Анелия Перчева 

  • Ако някой си мисли, че ще мине метър пред вируса, лъже се

    Ако някой си мисли, че ще мине метър пред вируса, лъже се

    Светът беше абсолютно безпомощен преди повече от година и половина. Пандемията го постави на колене. Лекарите бяха в шок, защото срещу тях беше напълно непозната болест, с която не знаеха как и не можеха да се справят. Стреляха напосоки, докато налучкат каква терапия да приложат. Човечеството не можеше и не искаше да приеме за реалност
  • Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Първан Симеонов: Протестът умря, срути се под собствените си претенции

    Как Слави си е представял политиката? Като честен манастир? Да, протестът свърши снощи. Андрей Райчев го напомни. Ако искате, бройте го днес, петък, тринайсети – за по-лесно запомняне. Няма драма, протестът имаше смисъл. Моделът „Борисов“ вече трябваше да се смени. Даже протестът свърши, точно където трябваше – като протест именно; свали Борисов

МАЛКИЯТ ИВАНЧО

Малкият Иванчо