Заплахите срещу журналисти не са безобидна работа

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8181461 www.24chasa.bg

Научаваме се, че вашата репортерка (ваша в смисъл на читателите, иначе е щатен служител на “24 часа”) Анелия Перчева е била подложена на груб и безцеремонен натиск за това, че си е свършила работата, а именно - успяла е да се срещне с ограбената баба Наска от Белозем, докато е била в болницата, и публикува с нейното изрично разрешение нейния разказ в сайта 24plovdiv.bg.

Репортерката е била заплашена, че ще ѝ бъде разлепена снимката по стените на болницата, за да не може да влиза изобщо там, от представители на някаква пиар агенция, която пловдивската болница е наела с парите на осигурените лица неясно защо. Може би е редно прокуратурата да се заинтересува как се харчат парите по болниците.

И те изтичат именно за такива работи, а не за съдови стентове, които все пак реално спасяват животи. Не виждаме абсолютно никаква разумна целесъобразност в това една болница да наема външна пиар агенция.

Какви толкова комуникационни проблеми може да има една провинциална болница? Ако лекарите ѝ искат да се крият от журналистите, ръководството на болницата да издаде заповед всички въпроси към лекари да минават през някоя рецепционистка, и ефектът ще е същият, без парите от осигуровките ни да се харчат за съмнителни услуги от външни фирми. Аман от провинциални валерисимеоновчета!

Борислав Зюмбюлев,

главен редактор

на “24 часа”

Б.Р. Очаквайте репортажа на Анелия Перчева 

  • Как депутатите да компенсират отвращението от кавгата им за заплати?

    Как депутатите да компенсират отвращението от кавгата им за заплати?

    Съвет вместо редакционен коментар: Дарете на медиците от 28-те болници в областните градове, където са ви избрали Ако българите не бяха затворени по къщите си и ако грозните семейни скандали в парламента на тема заплати се показваха директно онлайн или по телевизиите, вероятно понеделник, 6 април 2020 г