3090 лв. за IT специалист - там е бъдещето

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8185541 www.24chasa.bg

Специалистите в IT сектора удариха своеобразен рекорд за условията на трудовия пазар в България - за първи път средната работна заплата там премина границата от 3000 лв. и стигна 3090 лв. 

Според данни от миналата година бизнесът има нужда от повече от 320 000 квалифицирани работници, при това над 22% са точно в IT сектора. Изводите са ясни - този сектор предлага немалко възможности за развитие. Расте и желанието за специализиране в областта. В университетите у нас все повече стават желаещите да придобият технически специалности, включително и в областта на информационните технологии.

Разбира се, засега кандидатите за тези специалности са все още по-малко, отколкото ще са свободните места в следващите години.

Затова един съвет към младите - когато избират специалност, да имат предвид и сигурната реализация, и доброто заплащане в IT сектора - защото е очевидно, че там е бъдещето.

  • Зле ли сме с това 43-о място? Добре е да сме критични

    Зле ли сме с това 43-о място? Добре е да сме критични

    Зле сме! Ей това ни се натяква от ранни зори, та чак до късните новинарски емисии - като държава, като народ, като отделни индивиди. От една страна, е много добре, че хората са критични към държавата и искат да имат по-достоен живот. Включително да са по-свободни, да имат по-добър достъп до качествено образование и здравеопазване
  • Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Георги Марков: Никой не е в състояние да оправи съдебната власт в България

    Уважаемият вицепремиер Томислав Дончев вчера от трибуната на парламента сподели, че енергията, обхванала една част от българското общество, която е на площадите, ще бъде пропиляна, ако не доведе до промени. Какво трябва да се промени според него - законодателната рамка, дори и конституцията, за да може държавата да изпълни една от основните си