Къде е Божков - задача с едно неизвестно

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8194555 www.24chasa.bg

Конфузът в държавата къде точно е Божков - на свобода или в ареста, в Абу Даби или Дубай, се развива, откакто преди три седмици частният самолет на бизнесмена бе засечен да каца в Обединените арабски емирства (ОАЕ). Преди това имаше догадки, че е някъде на Балканите, може би в Белград, където от години се подвизава банкерът Цветан Василев.

Единствената официална информация засега е, че бизнесменът е задържан в ОАЕ. Дали просто са му взели паспорта и са го пуснали да спи на хотел, защото не е извършил никакво престъпление в емирствата, или е настанен в специален център за задържане - никой засега не потвърждава.

Мъглата стана още по-дебела, след като бе пусната версията, че лично шефът на руското разузнаване се бил застъпил за него.

Къде е Божков, е като уравнение с едно неизвестно. Задачата изглежда проста, но само за тези, които са учили математика.

  • Отваряйте си очите за измамници в турбуленцията

    Отваряйте си очите за измамници в турбуленцията

    Вече месец в България продължава политическата турбуленция. И в нея се активизират хора от всички етажи на обществото - от най-високите, та до сумрачните подземни етажи. Както е известно, в смутни и несигурни времена излизат мошеници от всякакъв вид и калибър. Това е за тях златно време, това е техният “ден година храни”
  • Да блокираш - за всички е гадно

    Да блокираш - за всички е гадно

    Гадно е, нали? Да ти блокират пътя и да не можеш да се прибереш вкъщи. Да опиташ да заобиколиш, но пак да се окажеш блокиран. Да си с чувството, че си невинен в затвор или птица в клетка. Да се питаш: “Защо сега точно на мен ми нарушават правата?” Но пък когато пред колоната от автомобили с вече проклинащи момента шофьори и пътници се изправи