Къде е Божков - задача с едно неизвестно

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8194555 www.24chasa.bg

Конфузът в държавата къде точно е Божков - на свобода или в ареста, в Абу Даби или Дубай, се развива, откакто преди три седмици частният самолет на бизнесмена бе засечен да каца в Обединените арабски емирства (ОАЕ). Преди това имаше догадки, че е някъде на Балканите, може би в Белград, където от години се подвизава банкерът Цветан Василев.

Единствената официална информация засега е, че бизнесменът е задържан в ОАЕ. Дали просто са му взели паспорта и са го пуснали да спи на хотел, защото не е извършил никакво престъпление в емирствата, или е настанен в специален център за задържане - никой засега не потвърждава.

Мъглата стана още по-дебела, след като бе пусната версията, че лично шефът на руското разузнаване се бил застъпил за него.

Къде е Божков, е като уравнение с едно неизвестно. Задачата изглежда проста, но само за тези, които са учили математика.

  • Слава богу, поне банките са здрави

    Слава богу, поне банките са здрави

    Въпреки сравненията, които мнозина са склонни да направят с последната световна финансова криза, сега ситуацията се различава по нещо коренно различно. Преди 10 години банковата система бе изпаднала в колапс, трезорите преустановиха отпускането на кредити, много бизнеси пострадаха от това и дълго не можеха да се възстановят
  • Доказано! Истината тук!

    Доказано! Истината тук!

    Сляпата вяра в безумни “новинарски” сайтове е опасна. Заглавия само от главни букви не трябва да се превръщат в стандарт РЯДКО се обръщам към читателя с призив. Аз самият рядко откликвам позитивно на публични призиви, защото искрено не обичам да ми казват какво да правя – поредният признак, че въпреки опитите си не съм излязъл от пубертета