Да му мислят местните дерибеи и наглите апаши

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8199006 www.24chasa.bg

Бог високо, цар далеко и така от десетилетия хората в селата и малките градчета не могат да вдигнат глава и да живеят спокойно. Защото разни по-едри и дребни риби, с една дума местни дерибеи, се разпореждат със съдбите им, ограбват имотите им. Други - обикновени нагли обирджии и насилници, пък за 20 лева и човек убиват, тормозят възрастни хора, като нахлуват в домовете им, вземат им и последните спестени пари от пенсия.

Показателни са историите, които кметовете на малки населени места разказват на среща с главния прокурор. Някои от тях наистина са по-дребни на пръв поглед, други обаче показват тенденция - че местни големци се имат за по-високи от закона.

Ето от тези две неща имат нужда хората - да се знае, че пред закона всички са равни и той важи за всички, включително и за местния магистрат, който е превърнал селското игрище в пасище за конете си. И второто, от което имат необходимост гражданите - дори когато става въпрос за дребна кражба, за малко хулиганско провинение, да са спокойни, че прокуратурата ще се намеси и ще накаже виновния. Тогава ще се знае, че битката с битовата престъпност не е само на приказки.

Материал по темата четете тук.

  • Държавата не трябваше да отстъпва за маските

    Държавата не трябваше да отстъпва за маските

    Много обществена енергия се пропиля на тема маски, бурки и прочее безсмислени препирни. Правителството даде заден и задължителното носене на маски бе отменено, което не беше правилно. Просто трябваше да промени размера на глобата, за да не изглежда толкова драстична. Професионалните протестъри организираха кампания
  • Доказано! Истината тук!

    Доказано! Истината тук!

    Сляпата вяра в безумни “новинарски” сайтове е опасна. Заглавия само от главни букви не трябва да се превръщат в стандарт РЯДКО се обръщам към читателя с призив. Аз самият рядко откликвам позитивно на публични призиви, защото искрено не обичам да ми казват какво да правя – поредният признак, че въпреки опитите си не съм излязъл от пубертета