Позорният “Луковмарш” трябва да бъде спрян

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8212370 www.24chasa.bg

Националистите от БНС отново се канят да провеждат т.нар. Луковмарш, въпреки че нямат разрешение за това. А главният прокурор разпореди проверка на организаторите на марша месец преди насрочената дата.

Въпреки това от лагера на националистите за поредна година се извършва познатата организация. Само бегъл поглед върху разпоредбите към участниците в марша показва ясно, че става въпрос за правила като на паравоенна структура. При това те се гордеят, че в последните 17 г. въпреки забраните си правят каквото поискат и величаят човек, който е бил водач на българските легионери и подозиран за близки връзки с националсоциалистите на Хитлер. Затова този позорен марш трябва да бъде спрян.

Напоследък и други се опитаха да правят шествия по улиците на София, все така уж водени от патриотични подбуди. Но мероприятието им се оказа пълен провал, защото събра няколкостотин души. Та и “Луковмарш” трябва да бъде спрян, защото подобни шествия само напомнят едни отдавна отминали времена, когато с шествия се решаваха човешки съдби.

  • Отваряйте си очите за измамници в турбуленцията

    Отваряйте си очите за измамници в турбуленцията

    Вече месец в България продължава политическата турбуленция. И в нея се активизират хора от всички етажи на обществото - от най-високите, та до сумрачните подземни етажи. Както е известно, в смутни и несигурни времена излизат мошеници от всякакъв вид и калибър. Това е за тях златно време, това е техният “ден година храни”
  • Да блокираш - за всички е гадно

    Да блокираш - за всички е гадно

    Гадно е, нали? Да ти блокират пътя и да не можеш да се прибереш вкъщи. Да опиташ да заобиколиш, но пак да се окажеш блокиран. Да си с чувството, че си невинен в затвор или птица в клетка. Да се питаш: “Защо сега точно на мен ми нарушават правата?” Но пък когато пред колоната от автомобили с вече проклинащи момента шофьори и пътници се изправи