Егоисти ли са богатите от ЕС

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8216476 www.24chasa.bg

Големи преговори паднаха в Брюксел как да се харчат парите на европейците за следващите години. От една страна, проблемът идва заради зейналата дупка от 75 милиарда евро след Брекзит.

От друга обаче, богатите страни, водени от Германия и Франция, не крият желанието си да ударят секирата на парите, с които по-бедните държави в ЕС трябва да изравнят стандарта на живот с водещите държави. И затова две денонощия лидерите на страните умуваха в Брюксел как да постигнат съгласие по най-трудните въпроси.

А е ясно кои са те, когато се стигне до харченето на пари - на първо място става въпрос за средствата, с които по-бедните могат да преодолеят неравенствата с по-богатите. Вместо обаче да се мисли глобално за всички страни в ЕС, богатите тръгнаха да обиждат бедните. И ако не се откажат от подобен егоизъм, богатите със сигурност още повече ще отблъснат по-бедните европейски съграждани. Вижда се, че дърпат килимчето към “Европа на две скорости”, но не разбират ли, че това капсулиране не води до нищо добро.

  • Да си признаем - за 3 дни стана
чудо с българското образование!

    Да си признаем - за 3 дни стана чудо с българското образование!

    Ако нещо хубаво се случва при тази зараза, то е успешният преход към дистанционно обучение “Виновен” е Красимир Вълчев, който откакто е просветен министър тласка учители, ученици, родители и издателства в тази посока Ако нещо хубаво се е случило напоследък с неочакваното бедствие, това е успешното въвеждане на дистанционното образование
  • Яна Маринова в дома си
СНИМКА: ФЕЙСБУК

    Яна Маринова: Нека бъдем обединени в това да опазим здравето си, морала си (Видео)

    "Останете си вкъщи, мили приятели! Нека бъдем обединени в това да опазим здравето си, морала си. Да не се превръщаме в затворени същества, които само се оплакват от това, което се случва. Ние не можем да го променим. Можем да го променим само ако повярваме, че можем да започнем нещата от начало. Да работим от вкъщи, от домашния си офис