Безучастни към бой над дете - не може това да е България

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8221678 www.24chasa.bg

"Това е България." Така се оправдал шофьорът на автобус 404 в София, когато отказал да помогне на едно 14-годишно момче, нападнато от хулигани. За съжаление, не само шофьорът, но и повечето пътници останали безучастни към случващата се несправедливост. Никой не скочил на самозабравилите се млади мъже, нито опитал да ги спре. Сигурно от страх, че и с тях може да се случи нещо неприятно.

Тежък урок за едно дете - че дори когато е в беда, не може да разчита на хората около себе си. А са могли да го защитят. И шофьорът едва ли е бил толкова безпомощен - ако беше спрял автобуса, ако беше позвънил на тел. 112 да извика полиция, едва ли хулиганите щяха да излязат от тази история безнаказани.

Но не те са героите в случая, а 14-годишното момче, което въпреки травмата от преживяното в автобуса се бори мъжки и спечели сребърен медал на състезание. Дано животът го срещне и с други примери, за да разбере, че не може да се гледа безучастно, когато бият дете. И не, не може това да е България.

  • Държавата не трябваше да отстъпва за маските

    Държавата не трябваше да отстъпва за маските

    Много обществена енергия се пропиля на тема маски, бурки и прочее безсмислени препирни. Правителството даде заден и задължителното носене на маски бе отменено, което не беше правилно. Просто трябваше да промени размера на глобата, за да не изглежда толкова драстична. Професионалните протестъри организираха кампания
  • Доказано! Истината тук!

    Доказано! Истината тук!

    Сляпата вяра в безумни “новинарски” сайтове е опасна. Заглавия само от главни букви не трябва да се превръщат в стандарт РЯДКО се обръщам към читателя с призив. Аз самият рядко откликвам позитивно на публични призиви, защото искрено не обичам да ми казват какво да правя – поредният признак, че въпреки опитите си не съм излязъл от пубертета