Срамно е ЕС да дава само 200 млн. евро за лек срещу коронавируса

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8226467 www.24chasa.bg

Срамно е, че ЕС отделя само 200 млн. евро за борба с коронавируса. За какви ли не глупости се харчат милиарди.

Случващото се в Италия показва, че никой не е застрахован. В Милано не ядат прилепи, а паста, но там заразата се разпространи мълниеносно, което идва да покаже, че това е нещо много страшно и огромният ресурс - научен, финансов, интелектуален и всякакъв на ЕС, трябва да бъде впрегнат за бързо намиране на лечение, защото не се ли спре това, отиваме при динозаврите - в историята на Земята.

Потресаващите снимки от столицата на модата - Милано, на празни рафтове по магазините като по време на Лукановата зима и на Джорджо Армани с маска на Седмицата на модата трябва да ни кажат, че нещо крайно необичайно се е вече случило.

А иначе за България наистина е добре държавата да ревизира запасите си, защото въпросът не е дали ще се наложи карантина, а кога.

  • Слава богу, поне банките са здрави

    Слава богу, поне банките са здрави

    Въпреки сравненията, които мнозина са склонни да направят с последната световна финансова криза, сега ситуацията се различава по нещо коренно различно. Преди 10 години банковата система бе изпаднала в колапс, трезорите преустановиха отпускането на кредити, много бизнеси пострадаха от това и дълго не можеха да се възстановят
  • Доказано! Истината тук!

    Доказано! Истината тук!

    Сляпата вяра в безумни “новинарски” сайтове е опасна. Заглавия само от главни букви не трябва да се превръщат в стандарт РЯДКО се обръщам към читателя с призив. Аз самият рядко откликвам позитивно на публични призиви, защото искрено не обичам да ми казват какво да правя – поредният признак, че въпреки опитите си не съм излязъл от пубертета