Срамно е ЕС да дава само 200 млн. евро за лек срещу коронавируса

https://www.24chasa.bg/mnenia/article/8226467 www.24chasa.bg

Срамно е, че ЕС отделя само 200 млн. евро за борба с коронавируса. За какви ли не глупости се харчат милиарди.

Случващото се в Италия показва, че никой не е застрахован. В Милано не ядат прилепи, а паста, но там заразата се разпространи мълниеносно, което идва да покаже, че това е нещо много страшно и огромният ресурс - научен, финансов, интелектуален и всякакъв на ЕС, трябва да бъде впрегнат за бързо намиране на лечение, защото не се ли спре това, отиваме при динозаврите - в историята на Земята.

Потресаващите снимки от столицата на модата - Милано, на празни рафтове по магазините като по време на Лукановата зима и на Джорджо Армани с маска на Седмицата на модата трябва да ни кажат, че нещо крайно необичайно се е вече случило.

А иначе за България наистина е добре държавата да ревизира запасите си, защото въпросът не е дали ще се наложи карантина, а кога.

  • Ваксината ли ще определи кой печели надпреварата за света

    Ваксината ли ще определи кой печели надпреварата за света

    Във Вашингтон в музея на космонавтиката има макети на първите космически кораби с хора - на руския и на американския. И да, руският е много по-малък, с много по-неудобна пилотска кабина от тази на американския. Но историята ще запомни, че Гагарин е бил първият човек в Космоса, каквото и да направиха американците след него
  • Да блокираш - за всички е гадно

    Да блокираш - за всички е гадно

    Гадно е, нали? Да ти блокират пътя и да не можеш да се прибереш вкъщи. Да опиташ да заобиколиш, но пак да се окажеш блокиран. Да си с чувството, че си невинен в затвор или птица в клетка. Да се питаш: “Защо сега точно на мен ми нарушават правата?” Но пък когато пред колоната от автомобили с вече проклинащи момента шофьори и пътници се изправи